Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Danone, promotorul alianței ”Agricultură pentru generații”

Autor: Nora Marinvineri, 30 august, 2019

Având în vedere că populația lumii va depăși 9 miliarde până în 2050, sistemele agricole și alimentare trebuie transformate pentru a rezolva o serie de provocări ale mediului și sănătății. De aceea, numeroase companii agricole globale s-au unit pentru a forma alianța Farming for Generations (Agricultura pentru generații) pentru a sprijini creșterea sectorului lactatelor, în viitor.

 

Alianța este convinsă că agricultura este o soluție și că, în mod special, creșterea sectorului lactatelor are un rol esențial în construirea sistemelor alimentare durabile de mâine. Obiectivul acestei colaborări unice la nivel mondial este clar: sprijinirea fermierilor de lapte să adopte practici agricole regenerative care să păstreze și să reînnoiască resursele planetei noastre, să respecte bunăstarea animalelor și să asigure viabilitatea economică pe termen lung a fermelor pentru următoarea generație.

 

Condusă de Danone, liderul global al industriei alimentare, Farming for Generations se bazează pe experiența liderilor din întregul lanț valoric agricol, inclusiv companiile de sănătate animală și bunăstare: MSD Animal Health, Neogen și FutureCow. De asemenea, alianța include compania DSM de nutriție și sănătate a animalelor, liderul nutriției culturilor Yara, compania de știință a culturii Corteva Agriscience și start-up-ul Connecterra pentru informații artificiale.

 

Universitatea și cercetarea din Wageningen, cu sediul în Olanda, renumită pentru cercetarea sa în domeniul producției de alimente și produse alimentare, va fi un partener de cercetare și consultanță.

 

Acest nou organism va lucra inițial împreună cu 25 de ferme lactate din SUA, UE și Rusia pentru a identifica soluții și inovații pentru cele mai bune practici pe diferite modele agricole, dimensiuni și dezvoltări economice. În urma acestei acțiuni, organismul își propune să găsească soluții viabile și replicabile care să fie partajate și extinse în rețeaua completă a partenerilor de alianță.

APCPR propune fermierilor, specialiștilor și autorităților Pactul Pro Porc
Autor: meatmilk  /   luni, 4 noiembrie 2019

În condițiile în care pesta porcină africană a distrus, aproape, sectorul de creștere a porcilor din România, Asociația Producătorilor de Carne de Porc propune fermierilor, specialiștilor din domeniu, autorităților, încheierea unui Pact Pro Porc, pe baza căruia să fie stopat acest flagel și pe baza căruia sectorul suin să intre...

Participare de excepție a firmei Optimeat la Indagra Food
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Și în acest an, participarea companiei Optimeat reprezintă un etalon de profesionalism, standul pe care îl are amenajat în pavilionul B2 fiind în permanență locul desfășurării dialogurilor de afaceri.   Prezent la stand, domnul Dr. Jafar Kabiri a declarat pentru revista Meat.Milk că volumul afacerilor companiei Optimeat s-a...