Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Danone vinde angajaților 800.000 de acțiuni în valoare de 56,65 euro fiecare

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 5 iunie, 2019

Potrivit unui anunț al board-ului Danone, angajații din China continentală și Hong Kong, Indonezia, Mexic, Singapore, Polonia, Spania, Țările de Jos și Regatul Unit sunt eligibili pentru a putea achiziționa acțiuni ale companiei.

 

Astfel, începând cu data de 7 iunie 2019, angajații Danone din opt țări vor avea posibilitatea să se aboneze la noi acțiuni Danone, inclusiv angajații francezi, care beneficiază deja de un plan local de economii, și care reprezintă 50% din totalul angajaților Danone din întreaga lume.

 

Lansarea noului plan global de abonament la acțiuni pentru angajați face parte din programul „O persoană, o voce, o parte”, în fapt, un model de guvernanță lansat de Danone în 2018 pentru a permite tuturor celor 100.000 de angajați să participe activ la definirea foilor de parcurs pentru a aduce la viață obiectivele strategice ale companiei și pentru a-și aprofunda mentalitatea.

 

Oferta de acțiuni se desfășoară sub autorizarea adunării generale a acționarilor din 25 aprilie 2019 și este propusă tuturor angajaților eligibili din țările menționate mai sus, sub rezerva obținerii autorizațiilor necesare de la autoritățile locale.

 

Prețul de subscriere este egal cu 56,65 euro (sau 63,72 dolari) sau 80% din prețul mediu de deschidere al acțiunilor Danone pe piața Euronext-Paris, în cele 20 de zile de tranzacționare care a precedat zilei de 3 iunie 2019.

 

Perioada de subscriere este planificată să dureze de la 7 iunie la 24 iunie 2019, iar decontarea (plată-livrare), este de așteptat să apară în următoarele săptămâni, sub rezerva oricărei aprobări în curs de reglementare. Planul este limitat la 800.000 de acțiuni.

 

Participanții la Planul de abonament al acțiunilor pentru angajați trebuie să păstreze acțiunile subscrise pentru o perioadă de cinci ani, sub rezerva scutirilor de eliberare anticipată, notează Dairy Reporter.

Protest anti-carne în fața Smithfield Market din Londra
Autor: Nora Marin  /   marți, 27 august 2019

Un protest planificat la Smithfield Market din Londra, de către grupul de lobby Animal Rebellion, care va avea loc în luna octombrie, a fost deja descris drept un mesaj „simbolic” către guvern, pentru a acționa asupra schimbărilor climatice.   Grupul amintit, care are obiective similare cu organizația Extinction Rebellion,...

„Mozzarella di Bufala Campana” a primit protecție IGP la nivel mondial
Autor: Nora Marin  /   luni, 26 august 2019

Efortul Uniunii Europene de a deține proprietatea exclusivă a termenilor obișnuiți de brânză bazată pe origine s-a încheiat cu un nou acord, protejând „mozzarella” în întreaga lume.   Utilizarea etichetelor precum parmezanul, Feta, Asiago și Mozzarella în brânză a fost pusă în discuție prin prioritatea...