Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Danone vinde angajaților 800.000 de acțiuni în valoare de 56,65 euro fiecare

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 5 iunie, 2019

Potrivit unui anunț al board-ului Danone, angajații din China continentală și Hong Kong, Indonezia, Mexic, Singapore, Polonia, Spania, Țările de Jos și Regatul Unit sunt eligibili pentru a putea achiziționa acțiuni ale companiei.

 

Astfel, începând cu data de 7 iunie 2019, angajații Danone din opt țări vor avea posibilitatea să se aboneze la noi acțiuni Danone, inclusiv angajații francezi, care beneficiază deja de un plan local de economii, și care reprezintă 50% din totalul angajaților Danone din întreaga lume.

 

Lansarea noului plan global de abonament la acțiuni pentru angajați face parte din programul „O persoană, o voce, o parte”, în fapt, un model de guvernanță lansat de Danone în 2018 pentru a permite tuturor celor 100.000 de angajați să participe activ la definirea foilor de parcurs pentru a aduce la viață obiectivele strategice ale companiei și pentru a-și aprofunda mentalitatea.

 

Oferta de acțiuni se desfășoară sub autorizarea adunării generale a acționarilor din 25 aprilie 2019 și este propusă tuturor angajaților eligibili din țările menționate mai sus, sub rezerva obținerii autorizațiilor necesare de la autoritățile locale.

 

Prețul de subscriere este egal cu 56,65 euro (sau 63,72 dolari) sau 80% din prețul mediu de deschidere al acțiunilor Danone pe piața Euronext-Paris, în cele 20 de zile de tranzacționare care a precedat zilei de 3 iunie 2019.

 

Perioada de subscriere este planificată să dureze de la 7 iunie la 24 iunie 2019, iar decontarea (plată-livrare), este de așteptat să apară în următoarele săptămâni, sub rezerva oricărei aprobări în curs de reglementare. Planul este limitat la 800.000 de acțiuni.

 

Participanții la Planul de abonament al acțiunilor pentru angajați trebuie să păstreze acțiunile subscrise pentru o perioadă de cinci ani, sub rezerva scutirilor de eliberare anticipată, notează Dairy Reporter.

Scandalul cărnii de cal revine în Irlanda
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 12 iunie 2019

Șapte companii din Irlanda sunt cercetate în cadrul unei anchete efectuată de Garda  Biroului Național de Investigare Penală din Irlanda, în cauză fiind contaminarea lanțului de aprovizionare a cărnii de cal.   Cele șapte investigații au inclus ferme, locuințe particulare și spații comerciale, situate în disctrictele...

Pachetul de reformă PAC pentru perioada post 2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 mai 2019

(Comunicat) ”Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare.   Avansarea...