Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Datoriile Galli Gallo sunt de 8 milioane de euro

Autor: Ilie Stoianjoi, 3 octombrie, 2013

Galli Gallo, deţinătorul brandului Peneş Curcanul este cel mai mare crescător şi procesator de curcani din România. Recent, compania a intrat în insolvenţă pentru o serie de datorii dintre care şi 8 milioane de euro către Ministerul Agriculturii, păgubit în scandalul aviarei din 2006, afirma Agrointel.

Anul trecut, cifra de afaceri a Galli Gallo a ajuns la 34,4 milioane de euro, potrivit datelor oficiale citate de Ziarul Financiar, care au obţinut şi declaraţii de la reprezentanţii companiei deţinute de Cătălin Muntean (60%) şi Florin Macovei (40%). „Cauzele intrării în insolvenţă sunt multiple, unul dintre ele fiind faptul că nu am mai găsit înţelegere la Ministerul Agriculturii pentru a eşalona datoria, dar şi scandalul antibioticelor de la începutul anului, care ne-a scăzut vânzările la jumătate”, a spus Răzvan Şandru, directorul general al Galli Gallo, citat de Ziarul financiar.

Potrivit aceluiaşi reprezentant, scandalul cărnii cu rume de antibiotice a obligat producătorul să scadă nivelul preţurilor cu 20-30%, ceea ce a adus societăţii pierderi de 4-5 milioane de euro.

Cătălin Muntean, principalul acționar de la Peneș Curcanul este în prezent primar al orașului Codlea. Afaceristul a candidat pe liste din partea USL și este membru al PNL. În campania electorală, atât Crin Antonescu, cât și ministrul agriculturii Daniel Constantin au vizitat localitatea brașoveană pentru a-l susține pe candidatul liberal, ocazie cu care au avut o întâlnire și la sediul societății Galli Gallo.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...