Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

De 1 iunie, APAR a sărbătorit Ziua Micului Românesc

Autor: Ilie Stoianluni, 3 iunie, 2013

Bucuroși că, în bună măsură, soarta mititeilor a fost rezolvată, membri APAR au sărbătorit de 1 iunie Ziua Micului Românesc. Referitor la ultimele demersuri întreprinse pentru a salva alimentul tradițional Nr. 1 al românilor, alături de comunicatul ARC, la redacție am primit următorul comunicat din partea APAR:

”Campania de sustinere a Micilor Romanesti inceputa in data de 1 Mai s-a incheiat pe 1 Iunie 2013, prin incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania – AMRCR, Ministerul Sanatatii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentului – ANSVSA si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – ANPC. Prin protocol se stabileste modul in care aceste institutii vor colabora intre ele in perioada urmatoare, pana la luarea de catre Comisia Europeana a unei decizii finale in legatura cu produsul alimentar „mici”.

Pe langa rezolvarea problemei punctuale legate de “mici”, credem ca cel mai important aspect aratat in timpul desfasurarii campaniei de sustinere, a fost acela al unitatii nationale. Astfel producatorii romani de carne, autoritatile statului, consumatorii, actorii mediului politic si mass media, indiferent de orientarea lor politica, au avut o voce comuna, in sensul sustinerii unui produs romanesc.

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR doreste sa multumeasca tuturor celor implicati in campania de sustinere a Micului Romanesc.

Implicarea autoritatilor statului roman, de la cel mai inalt nivel, in sprijinirea producatorului roman este un fapt demn de laudat.

Credem ca ar trebui folosit exemplul de fata si in abordarea altor subiecte de interes national. Toata campania a avut o maniera pozitiva de abordare, oferind variante de lucru si solutii spre analiza. Consideram ca aceasta cale este singura prin care Romania poate sa devina un nume important in Europa.

Sa spunem un stop hotarat abordarilor negative, defaimarii produselor romanesti si punerii de etichete defavorabile producatorilor romani, indiferent de domeniu de activitate.

Va multumesc,

Vicepresedinte APAR

Gabriel Popescu” 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...