Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De 1 Mai, românii au mâncat 30 de milioane de mici

Autor: Meat MIlkmarți, 6 mai, 2014

(Mediafax) In vacanta de 1 Mai, in Romania s-au consumat cca 30 de milioane de mititei, afirma Alex Jurconi, presedintele ProAgro. Romanii mananca anual 440 milioane de mici, care cantaresc circa 20-25.000 de tone, mini-vacanta de 1 mai aducand cele mai mari vanzari, avand in vedere ca in doua-trei zile se consuma peste 1.500 de tone, ceea ce inseamna 30 de milioane de mici, potrivit federatiei ProAgro.

„Daca am pune cap la cap toti acesti mici (cantitatea consumata anual – n.r.) am ajunge pana la luna si ne-ar mai ramane sa facem inconjorul pamantului de doua ori”, se arata intr-un comunicat al federatiei, care deruleaza campania „Taie TVA”, de reducere a TVA la carne si preparate din carne. Un roman mananca in medie 40 de mici pe an, daca se ia in calcul populatia activa intre 20-55 ani (11 milioane persoane, potrivit datelor INS).

Consumul de mici creste pe tot parcursul verii, insa varful este atins in mini-vacanta de 1 Mai, cand romanul mananca mici cat pentru o luna intreaga. „Punand baza tot pe populatia activa, de 1 Mai, un roman consuma in medie trei mici cu TVA 24%. Daca TVA ar fi 5%, cu acelasi buget, un roman si-ar permite sa cumpere patru mici”, se mai spune in comunicat.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...