Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield, tranșat cu cuțite chinezești

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 25 septembrie, 2013

Acţionarii Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România, au aprobat preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzacţie, anunţată la sfârşitul lunii mai, care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania la 7,1 miliarde dolari,informeaza Mediafax.

Acţionarii Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România, au aprobat preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzacţie, anunţată la sfârşitul lunii mai, care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania la 7,1 miliarde dolari.

După cum am informat într-o știre anterioară, unii dintre acționari au încercat împiedicarea preluării. Astfel, Jeffrey Smith, sef al fondului Starboard Value LP, trimisese o scrisoare catre colegii actionari din Smithfield shareholders, explicand ca firma sa e in discutii cu un grup de cumparatori care ofera un pret de achizitie mai ridicat pentru cel mai mare producator si procesator de carne de porc din lume.

Intr-o scrisoare deschisa actionarilor, dl Smith spunea ca Starboard Value LP, impreuna cu afiliatii, detine in prezent 5,7% din activele Smithfield Foods. Urmare a anuntului din 29 mai ca Smithfield si Shuanghui au intrat intr-un agreement definitiv valorizand Smithfield la approximativ 7,1 miliarde $, sau 34,00 $ per actiune, Starboard a scris directorilor Smithfield exprimandu-si parerea ca Smithfield poate valora mai mult de 34$ per actiune, ca alte parti s-au aratat interesate de diviziile operationale ale companiei si ca vanzarea bucata cu bucata ar realiza o valoare totala mai ridicata.

Prin decizia finală, însă, cel mai mare producător mondial de carne de porc a intrat în proprietatea chinezilor.

Eurocommerce: Transparența și viteza sunt vitale în privința siguranței alimentare
Autor: meatmilk  /   joi, 7 martie 2019

(Comunicat) Vorbind după încheierea negocierilor privind Regulamentul transparenței și sustenabilității în cadrul procesului de evaluare a riscurilor în CE, directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a declarat:   "Retailerii și angrosiștii din Europa sprijină activitatea Autorității Europene pentru...

IFFA 2019 – Digitalizarea comerțului cu carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) La târgul IFFA 2019, din Frankfurt am Main, în perioada 4-9 mai, profesioniștii din sectorul măcelăriilor și al prelucrării cărnii vor putea afla mai multe informații despre modul în care practicile tradiționale și viitoare vor evolua în relațiile comerciale.   Revoluția digitală și o gamă largă de...