Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Smithfield, tranșat cu cuțite chinezești

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 25 septembrie, 2013

Acţionarii Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România, au aprobat preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzacţie, anunţată la sfârşitul lunii mai, care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania la 7,1 miliarde dolari,informeaza Mediafax.

Acţionarii Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România, au aprobat preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne Shuanghui Group, printr-o tranzacţie, anunţată la sfârşitul lunii mai, care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania la 7,1 miliarde dolari.

După cum am informat într-o știre anterioară, unii dintre acționari au încercat împiedicarea preluării. Astfel, Jeffrey Smith, sef al fondului Starboard Value LP, trimisese o scrisoare catre colegii actionari din Smithfield shareholders, explicand ca firma sa e in discutii cu un grup de cumparatori care ofera un pret de achizitie mai ridicat pentru cel mai mare producator si procesator de carne de porc din lume.

Intr-o scrisoare deschisa actionarilor, dl Smith spunea ca Starboard Value LP, impreuna cu afiliatii, detine in prezent 5,7% din activele Smithfield Foods. Urmare a anuntului din 29 mai ca Smithfield si Shuanghui au intrat intr-un agreement definitiv valorizand Smithfield la approximativ 7,1 miliarde $, sau 34,00 $ per actiune, Starboard a scris directorilor Smithfield exprimandu-si parerea ca Smithfield poate valora mai mult de 34$ per actiune, ca alte parti s-au aratat interesate de diviziile operationale ale companiei si ca vanzarea bucata cu bucata ar realiza o valoare totala mai ridicata.

Prin decizia finală, însă, cel mai mare producător mondial de carne de porc a intrat în proprietatea chinezilor.

EuroCommerce: Protecția extinsă a procesatorilor este ilegală
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 septembrie 2018

Directorii generali ai celor mai mari 22 de comercianți cu amănuntul și angrosiști ​​din întreaga Europă au scris președintelui Consiliului Agriculturii al UE, doamna Elisabeth Köstinger, exprimându-și preocuparea intensă cu privire la ideea promovată în prezent de către prelucrătorii alimentari multinaționali, pentru a avea...

Retail-ul european se opune revizuirii politicilor de reciclare
Autor: Nora Marin  /   joi, 20 septembrie 2018

Vorbind în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European, privind raportul de inițiativă al lui Mark Demesmaeker (ECR, BE), privind Strategia europeană pentru materiale plastice într-o economie circulară, directorul general EuroCommerce Christian Verschueren a repetat angajamentul sectorului de retail și angro pentru promovarea...