Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De ce a interzis rusia importul de carne din statelor unite

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Federatia Rusa a interzis Statelor Unite sa mai livreze in Rusia carne de porc si de vita care contine ractopamina, agent folosit in zootehnie pentru cresterea masei musculare la animale si care se reflecta negativ asupra sanatatii consumatorilor, informeaza Recolta.eu.

Rusia a facut concesii majore cu privire la accesul pe piata sa a carnii de porc americane, ca parte a negocierilor sale de aderare la OMC, incluzand aici si diminuari mai mari de tarife la importurile de muschi de vita si taxe mai mici la cele de carcasa de porc.

Decizia de blocare a importurilor de carne din SUA pare sa aiba, mai degraba, legatura cu votarea in Congresul american a Magnitki Act”, o masura vizand oficialii rusi implicati in moartea scandaloasa a unui avocat intr-o inchisoare din Moscova.

Desi autoritatile sanitare ruse nu au vazut nici un inconvenient pana acum ca pe piata sa existe carne cu ractopamina, acestea au schimbat brusc registrul la cateva ore dupa ce Congresul american a votat Magnitki Act”, dupa numele avocatului decedat intr-o inchisoare din Rusia, o sanctiune in numele drepturilor omului, contra Moscovei.

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...