Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De ce a interzis rusia importul de carne din statelor unite

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Federatia Rusa a interzis Statelor Unite sa mai livreze in Rusia carne de porc si de vita care contine ractopamina, agent folosit in zootehnie pentru cresterea masei musculare la animale si care se reflecta negativ asupra sanatatii consumatorilor, informeaza Recolta.eu.

Rusia a facut concesii majore cu privire la accesul pe piata sa a carnii de porc americane, ca parte a negocierilor sale de aderare la OMC, incluzand aici si diminuari mai mari de tarife la importurile de muschi de vita si taxe mai mici la cele de carcasa de porc.

Decizia de blocare a importurilor de carne din SUA pare sa aiba, mai degraba, legatura cu votarea in Congresul american a Magnitki Act”, o masura vizand oficialii rusi implicati in moartea scandaloasa a unui avocat intr-o inchisoare din Moscova.

Desi autoritatile sanitare ruse nu au vazut nici un inconvenient pana acum ca pe piata sa existe carne cu ractopamina, acestea au schimbat brusc registrul la cateva ore dupa ce Congresul american a votat Magnitki Act”, dupa numele avocatului decedat intr-o inchisoare din Rusia, o sanctiune in numele drepturilor omului, contra Moscovei.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...