Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De frica PPA, Danemarca ridică un gard la granița cu Germania!

Autor: Nora Marinvineri, 1 februarie, 2019

Ministerul Mediului și al Alimentelor din Danemarca a început construirea unui gard de 70 de kilometri în Padborg, pentru a combate amenințarea cu pestă porcină africană (ASF) din Germania.

 

Cu termen de finalizare până în toamna anului 2019, construcția va avea o înălțime de 1,5 metri și se va extinde la 50 cm subteran, pentru a împiedica mistreții să sape sub gard.

 

În primele două luni, șase porțiuni ale gardului, fiecare măsurând un kilometru în lungime, vor fi ridicate în municipalitățile Aabenraa și Tonder.

 

Partidul Liberal din Danemarca și-a asumat întreaga responsabilitate pentru această decizie pe care au susținut-o afirmând că va proteja Danemarca de boala care se apropie de granițele sale. Gardul este o parte a unei serii de inițiative pe care danezii le-au lansat pentru a stopa mistreții să intre în țară.

 

În martie 2018, Guvernul Danez a introdus noi norme de vânătoare, permițând vânătarea de mistreți sălbatici pe tot parcursul zilei, pe terenuri de stat și private. Între timp, amenzile au fost crescute dacă transportul animalelor efectuate necorespunzător.

 

Exporturile industriei de carne de porc din țara scandinavă s-au ridicat la aproximativ 30 miliarde DKK, cu 11 miliarde DKK, în țările din afara UE în anul 2016. Guvernul Danemarcei a declarat că, în cazul producerii unui focar, exporturile către țările terțe ar trebui închise, notează Global Meat News.

Produse românești cu certificare europeană, savurate la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 februarie 2019

(Comunicat MADR) În seara de 28 ianuarie 2019, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrate și certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale.   O parte din produsele agroalimentare au fost...

Domnul Petre Daea a prezidat Consiliul AgriFish
Autor: meatmilk  /   joi, 31 ianuarie 2019

(Comunicat) Președinția și-a prezentat prioritățile și programul, al cărui obiectiv principal va fi asigurarea coeziunii ca valoare europeană comună.   În domeniul agriculturii, principalele priorități ale președinției române vor fi negocierea pachetului legislativ referitor la reforma politicii agricole comune (PAC)....