Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

De frica PPA, Danemarca ridică un gard la granița cu Germania!

Autor: Nora Marinvineri, 1 februarie, 2019

Ministerul Mediului și al Alimentelor din Danemarca a început construirea unui gard de 70 de kilometri în Padborg, pentru a combate amenințarea cu pestă porcină africană (ASF) din Germania.

 

Cu termen de finalizare până în toamna anului 2019, construcția va avea o înălțime de 1,5 metri și se va extinde la 50 cm subteran, pentru a împiedica mistreții să sape sub gard.

 

În primele două luni, șase porțiuni ale gardului, fiecare măsurând un kilometru în lungime, vor fi ridicate în municipalitățile Aabenraa și Tonder.

 

Partidul Liberal din Danemarca și-a asumat întreaga responsabilitate pentru această decizie pe care au susținut-o afirmând că va proteja Danemarca de boala care se apropie de granițele sale. Gardul este o parte a unei serii de inițiative pe care danezii le-au lansat pentru a stopa mistreții să intre în țară.

 

În martie 2018, Guvernul Danez a introdus noi norme de vânătoare, permițând vânătarea de mistreți sălbatici pe tot parcursul zilei, pe terenuri de stat și private. Între timp, amenzile au fost crescute dacă transportul animalelor efectuate necorespunzător.

 

Exporturile industriei de carne de porc din țara scandinavă s-au ridicat la aproximativ 30 miliarde DKK, cu 11 miliarde DKK, în țările din afara UE în anul 2016. Guvernul Danemarcei a declarat că, în cazul producerii unui focar, exporturile către țările terțe ar trebui închise, notează Global Meat News.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...