Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De paste, mieii romanesti sunt sacrificati in bulgaria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tot mai multi fermieri prefera sa-si sacrifice mieii in Bulgaria, arata o analiza facuta de Ziarul Fiananciar. Carnea se intoarce ca marfa de import mai scumpa, in unele cazuri si cu 20%, si asta din cauza ca tara noastra nu are suficiente abatoare, iar tarifele sunt mari, confirma crescatorii de animale si reprezentantii institutiilor statului.

Astfel, un fermier plateste, pentru sacrificarea unui miel, in medie, circa 8-12 lei, dupa ce parcurge, in unele cazuri, si distante de 100 de km pana la cel mai apropiat abator, avand costuri de transport ridicate.

Gheorghe Benu, directorul general adjunct al APIA, a ridicat aceasta problema in cadrul unei conferinte de presa, sustinand ca tara noastra nu va avea un deficit de miei anul aceasta, problema fiind cea a lipsei centrelor de sacrificare. Gheorghe Benu a explicat: „In evidentele APIA avem circa 6 milioane de oi gestante pentru care facem plati (n.r. prima pe cap de animal este de 44 lei), deci, vom avea, foarte probabil, 6 milioane de miei, de Paste. Noi nu vom avea problema efectivelor, ci pe cea a lipsei de abatoare. Din aceasta cauza multi dintre fermieri se vor duce sa-si sacrifice animalele in Bulgaria”.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...