Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

De paste, mieii romanesti sunt sacrificati in bulgaria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tot mai multi fermieri prefera sa-si sacrifice mieii in Bulgaria, arata o analiza facuta de Ziarul Fiananciar. Carnea se intoarce ca marfa de import mai scumpa, in unele cazuri si cu 20%, si asta din cauza ca tara noastra nu are suficiente abatoare, iar tarifele sunt mari, confirma crescatorii de animale si reprezentantii institutiilor statului.

Astfel, un fermier plateste, pentru sacrificarea unui miel, in medie, circa 8-12 lei, dupa ce parcurge, in unele cazuri, si distante de 100 de km pana la cel mai apropiat abator, avand costuri de transport ridicate.

Gheorghe Benu, directorul general adjunct al APIA, a ridicat aceasta problema in cadrul unei conferinte de presa, sustinand ca tara noastra nu va avea un deficit de miei anul aceasta, problema fiind cea a lipsei centrelor de sacrificare. Gheorghe Benu a explicat: „In evidentele APIA avem circa 6 milioane de oi gestante pentru care facem plati (n.r. prima pe cap de animal este de 44 lei), deci, vom avea, foarte probabil, 6 milioane de miei, de Paste. Noi nu vom avea problema efectivelor, ci pe cea a lipsei de abatoare. Din aceasta cauza multi dintre fermieri se vor duce sa-si sacrifice animalele in Bulgaria”.

În octombrie, târgul Anuga va găzdui conferința internațională iFood 2019
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Cel mai mare târg mondial dedicat Industriei alimentare, Anuga 2019, care se va desfășura la MesseKoln în perioada 5-9 octombrie, va găzdui lucrările Conferinței iFood 2019, care va avea loc in ziua de 7 octombrie.   iFood 2019   Producția globală de produse alimentare este în continuă schimbare:...

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...