Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De paste, mieii romanesti sunt sacrificati in bulgaria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tot mai multi fermieri prefera sa-si sacrifice mieii in Bulgaria, arata o analiza facuta de Ziarul Fiananciar. Carnea se intoarce ca marfa de import mai scumpa, in unele cazuri si cu 20%, si asta din cauza ca tara noastra nu are suficiente abatoare, iar tarifele sunt mari, confirma crescatorii de animale si reprezentantii institutiilor statului.

Astfel, un fermier plateste, pentru sacrificarea unui miel, in medie, circa 8-12 lei, dupa ce parcurge, in unele cazuri, si distante de 100 de km pana la cel mai apropiat abator, avand costuri de transport ridicate.

Gheorghe Benu, directorul general adjunct al APIA, a ridicat aceasta problema in cadrul unei conferinte de presa, sustinand ca tara noastra nu va avea un deficit de miei anul aceasta, problema fiind cea a lipsei centrelor de sacrificare. Gheorghe Benu a explicat: „In evidentele APIA avem circa 6 milioane de oi gestante pentru care facem plati (n.r. prima pe cap de animal este de 44 lei), deci, vom avea, foarte probabil, 6 milioane de miei, de Paste. Noi nu vom avea problema efectivelor, ci pe cea a lipsei de abatoare. Din aceasta cauza multi dintre fermieri se vor duce sa-si sacrifice animalele in Bulgaria”.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...