Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De paste, mieii romanesti sunt sacrificati in bulgaria

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tot mai multi fermieri prefera sa-si sacrifice mieii in Bulgaria, arata o analiza facuta de Ziarul Fiananciar. Carnea se intoarce ca marfa de import mai scumpa, in unele cazuri si cu 20%, si asta din cauza ca tara noastra nu are suficiente abatoare, iar tarifele sunt mari, confirma crescatorii de animale si reprezentantii institutiilor statului.

Astfel, un fermier plateste, pentru sacrificarea unui miel, in medie, circa 8-12 lei, dupa ce parcurge, in unele cazuri, si distante de 100 de km pana la cel mai apropiat abator, avand costuri de transport ridicate.

Gheorghe Benu, directorul general adjunct al APIA, a ridicat aceasta problema in cadrul unei conferinte de presa, sustinand ca tara noastra nu va avea un deficit de miei anul aceasta, problema fiind cea a lipsei centrelor de sacrificare. Gheorghe Benu a explicat: „In evidentele APIA avem circa 6 milioane de oi gestante pentru care facem plati (n.r. prima pe cap de animal este de 44 lei), deci, vom avea, foarte probabil, 6 milioane de miei, de Paste. Noi nu vom avea problema efectivelor, ci pe cea a lipsei de abatoare. Din aceasta cauza multi dintre fermieri se vor duce sa-si sacrifice animalele in Bulgaria”.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...