Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

De Paști, mieii vor fi mai ieftini cu 25 % față de anul trecut

Autor: Maria Demetriadvineri, 25 martie, 2016

Crescătorii de ovine prezenţi miercuri la mitingul fermierilor din Capitală spun că în acest an mieii de Paşte vor fi mai ieftini cu 15-20% decât în 2015.

 

„Paştele ortodox vine prea spre vară, iar acesta de duminică, al catolicilor, este foarte devreme. Astfel că azi – pentru duminică – vorbim de importuri, care sunt deja mai ieftine, iar în aprilie vom vorbi despre sacrificări care au loc cu o anumită întârziere“, a declarat pentru „Adevărul“ Eugen Gonţea, preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România.

 

Concret, kilogramul de miel în viu va fi de 12-15, maximum 20 de lei, anticipează oierii, în condiţiile în care anul trecut se apropia de 30 de lei.

Reamintim că, în 2015, un kilogram de carne de miel costa, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajungea chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor din 2014.

 

Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vindea cu preţuri cuprinse între 15 şi 20 de lei kilogramul.
În multe cazuri, preţurile la carnea de miel erau similare celor din 2014, în Bucureşti sau în judeţe precum Arad, Argeş, Sibiu, Timiş sau Suceava.

Unul dintre judeţele în care un kilogram de carne de miel costă mai mult faţă de alte zone ar putea fi Hunedoara, unde în pieţe era vândut cu 28 de lei, faţă de Bucureşti, de exemplu, unde un kilogram de carne de miel costa 21-22 de lei, informează Pagina de Agricultură.

GpeC: În 2018, în România s-au făcut cupărături on-line în valoare de 3,5 md. euro
Autor: meatmilk  /   vineri, 25 ianuarie 2019

(Comunicat) Conform statisticilor și estimărilor GPeC împreună cu principalii jucători din piața românească de e-commerce, valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 3,5 miliarde de euro în 2018, cu aprox. 30% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat 2,8 miliarde de euro.   Potrivit lui Andrei Radu, CEO...

INSSE: Comerțul cu ridicata în luna noiembrie 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 17 ianuarie 2019

(Comunicat) În luna noiembrie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.   Faţă...