Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

De Paști, vor fi sacrificați 2 milioane de miei

Autor: Meat MIlkluni, 14 aprilie, 2014

(Agerpres)Crescătorii de miei cred că în acest an, cu ocazia Paştelui vor sacrifica 2,5 milioane de capete de miei, pe care îi vor comercializa cu preţuri de 10-12 lei kg în viu şi între 20 şi 25 de lei/kg pentru carnea în carcasă, valoari apropiate de cele din anul 2014.

„Cred că în acest an se vor sacrifica în jur de 2 – 2,5 milioane de miei, mai puţin decât anul trecut, pentru că lumea este tot mai săracă. Anul trecut au fost sacrificați în jur de 3 milioane de miei. Cine a cumpărat altă dată un miel, acum cumpără doar jumătate, iar cine lua jumătate, acum ia numai un sfert. Preţul la intern nu diferă faţă de anul trecut şi este între 10 şi 12 lei kilogramul în viu şi între 20 și 25 de lei kilogramul la carnea în carcasă”, a declarat preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din România – Romovis, Ioan Câmpeanu.

Potrivit acestuia, românii preferă mieii cu o greutate de 9 – 10 kg, cel mult 12 kg, în timp ce italienii cumpără miei cu o greutate mult mai mică, de numai 5-6 kg. În această perioadă, ciobanii români exportă doar în Grecia şi Italia, pentru că Turcia a rămas în continuare o piaţă blocată exporturilor de ovine româneşti, cu toate că, în ultimul an, au fost făcute eforturi la nivel guvernamental pentru deschiderea acestei piețe.

Ciobanii spun că, deşi a fost o iarnă mai uşoară şi cheltuielile mai mici, subvenţia acordată de stat pe cap de animal s-a micşorat şi a fost introdus şi impozitul pe norma de venit, lucruri care nu le-au permis să scadă preţul animalelor.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...