Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

De Sărbători, carnea va fi supusă unor controale stricte

Autor: Meat MIlkmarți, 10 decembrie, 2013

Crăciunul este aproape, aşa că cei de la Direcţiei de Sănătate Publică încep controalele la carnea de porc în toată ţara. Inspectorii atrag atenţia că în această perioadă creşte riscul de toxiinfecţii alimentare şi îmbolnăviri cu trichineloză.

Medicii vor verifica astăzi carnea şi produsele din carne de porc vândute în pieţele agroalimentare din Cluj-Napoca, dar şi în magazinele de profil. Medicii spun că trichineloza este una dintre cele mai grave boli care se poate transmite prin carnea de proc infestată, care poate duce chiar şi la deces.

Printre simptomele bolii se numără tulburările digestive, febră şi durerile musculare. Pentru a evita aceste probleme, epidemiologii ne recomandă să consumăm carne de porc examinată trichineloscopic şi să evităm achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazinele specializate.

În judeţul Cluj, de la începutul anului s-au înregistrat 22 de focare de trichineloză. Anual, în județ sunt sacrificați 80.000 de porci, însă, în doar o treime dintre aceste cazuri, carnea ajunge să fie verificată de veterinari.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...