Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Debutant SRL, din Piatra Neamț în vizorul DNA, pentru fraude și evaziune

Autor: Meat MIlkjoi, 31 iulie, 2014

(Mediafax) Inspectorii antifraudă fiscală au confiscat 40 de tone de carne de pui de la o firmă din Piatra-Neamţ care ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive, în baza unor facturi emise de societăţi „fantomă“. Inspectorii antifraudă fiscală au identificat o firmă din Piatra-Neamţ care a încercat evitarea plăţii către bugetul de stat a TVA pentru 38 de achiziţii intracomunitare de carne de pui, în valoare totală de 2.074.453 de lei, efectuate în acest an, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

„Firma, o Societate cu Răspundere Limitată – Debutant (SRL-D), a fost înfiinţată gratuit, profitându-se de unele prevederi legale menite să stimuleze mediul de afaceri“, a precizat sursa citată. Reprezentanţii societăţii sunt suspectaţi că au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de 2,8 milioane de lei, în baza unor facturi emise de societăţi tip „fantomă“, astfel că inspectorii antifraudă fiscală au dat firma în consemn la nivel naţional şi au identificat două transporturi cu 40 de tone de carne de pui, care urma să fie descărcate în Bârlad.

„Pentru recuperarea prejudiciului de circa un milion de lei cauzat bugetului de stat, s-a emis decizia de instituire a măsurilor asigurătorii şi s-a confiscat cantitatea de 40.000 kg pulpe de pui, care a fost valorificată conform prevederilor legale“, a precizat Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...