Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Decalajele din agricultura UE arată necesitatea alinierii complete a plăţilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 octombrie, 2013

(Strasbourg, 22 octombrie 2013) Europarlamentarul PSD, Viorica Dancilă, în calitate de raportor din partea Parlamentului European pentru proiectul de buget pentru agricultură și dezvoltare rurală pentru 2014, a ţinut să sublinieze necesitatea adoptării de măsuri pentru a soluționa problema creditelor de angajament neplătite, ca o condiție prealabilă necesară pentru a asigura demararea cu succes a noii perioade de programare 2014-2020, în special având în vedere nivelul redus de credite de plată destinate dezvoltării rurale în cadrul proiectului de buget 2014.

Deşi, bugetul destinat plăților directe și măsurilor de piață din cadrul Fondului european de garantare agricolă (FEGA) va fi majorat în 2014 cu 0,3 % față de 2013, atât pentru creditele de angajament, cât și pentru cele de plată, trebuie măsuri practice pentru a răspunde nevoilor în creștere legate de introducerea progresivă a plăților directe în cadrul UE-12 și de crearea fondului pentru gestionarea crizelor în agricultură” a ţinut să precizeze europarlamentarul social democrat în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg.

Viorica Dăncilă şi-a exprimat totodată regretul privind aplicarea mecanismului de „disciplină financiară”, ceea ce înseamnă că, pentru un număr ridicat de fermieri din cadrul Uniunii (cei la care plăţile directe sunt mai mari de 5000 de euro în 2014, ceea ce înseamnă că pentru România şi Bulgaria nu se va aplica această reducere de 5 %) se va aplica o reducere de aproximativ 5% la nivelul plăților directe aferente exercițiului financiar 2014.

În concluzie eurodeputatul PSD consideră că decalajele existente în agricultura statelor membre arată necesitatea alinierii complete a plăţilor directe în UE-28 într-o perioadă cât mai scurtă posibilă.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...