Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Decembrie, lună decisivă pentru exporturile de ovine în Turcia

Autor: Meat MIlkluni, 2 decembrie, 2013

La începutul acestei luni o delegaţie a autorităţii veterinare din Turcia va veni în România pentru a pune la punct detalii referitoare la posibilitatea ca România să reia exporturile de ovine vii şi carne de ovine către această destinaţie.

„În urma negocierilor care au avut loc între reprezentanţii ANSVSA şi cei ai serviciilor veterinare din Republica Turcia, s-a concluzionat că partea turcă va reanaliza posibilitatea reluării tranzitului rutier cu ovine vii şi carne de ovine pe teritoriul Republicii Turcia, precum şi exportul din România de ovine vii şi carne de ovine numai după publicarea în Buletinul Informativ al OIE (Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor n.red) a autodeclarării de către România a judeţelor libere de srabie”, au declarat pentru Economica.net oficialii ANSVSA.

Potrivit acestora, declaraţia României privind judeţele libere de scrabie a fost publicată în Buletinul OIE în luna septembrie a acestui an , astfel că ANSVSA a lansat o invitaţie autorităţii veterinare din Turcia de a veni la Bucureşti pentru a soluţiomna problema exporturile de ovine către Turcia. Delagaţia turcă va participa la o reuniune de lucru în România în perioada 9-11 decembrie anul acesta, discuţiile urmând să ducă la stabilirea unor măsuri concrete pentru soluţionarea aspectelor legate de accesul produselor româneşti de origine animală pe piaţa turcă şi posibilitatea efectuării tranzitului rutier.

Conform Buletinului OIE referitor la „strategiile privind controlul bolilor la animale”, zonele libere de rabie, adică unde animalele nu au fost diagnosticate cu această boală sunt Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov,Covasna,Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ,Olt,Salaj,Tulcea,Vaslui,Vâlcea,Vrancea şi Bucureşti.

Astfel, teoretic, orice crescător din aceste zone ar putea fi exportatori de ovine vii sau carne de ovine către Turcia. (Mai multe, pe www.economica.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...