Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Daniel Constantin: Ne menținem intenția de a reduce TVA-ul la alimente

Autor: Ilie Stoianmarți, 5 februarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Comisiile parlamentare de buget, că măsura reducerii TVA la 9% pentru pâine este un angajament politic care ar putea fi aplicat în 2013, în condiţia în care efortul bugetar pe 6 luni este de 100 de milioane de lei, urmând ca măsura să fie extinsă la toate categoriile de alimente.

Constantin a susţinut cu ocazia prezentării bugetului Ministerului Agriculturii în Comisiile parlamentare că unul dintre obiectivele sale rămâne reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază, fiind menţinut proiectul pilot pentru pâine în 2013.

„TVA de 9% este un angajament politic pe care sunt convins că putem să-l aplicăm, chiar în anul 2013, eu voi milita în permanenţă pentru proiectul pilot pe care l-am anunţat de a avea TVA la produsul acesta – pâine – de 9%. Din punctul meu de vedere cred că trebuie să avem 9% pe tot lanţul de producţie, deci mă refer la cereale, la făină şi la pâine. În felul acesta putem să combatem foarte mult din evaziunea fiscală”, a spus Constantin.

El a menţionat că efort bugetar pentru pâine, pe 6 luni, ar implica iniţial potrivit estimărilor 100 de milioane de lei.

„Cred că ne putem permite la un moment dat şi în funcţie de creşterea economică un astfel de experiment şi dacă el va funcţiona şi colectările vor fi mai mari sunt convins că după aceea mult mai uşor putem să extindem şi la alte produse”, a mai spus Constantin.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că singura problemă în ceea ce priveşte bugetul Agriculturii vizează subvenţia pentru motorină pentru agricultori, în cazul căreia încă nu există cadrul normativ.

El a mai precizat că în acest sens va fi notificată Comisia Europeană pentru a obţine acordul acestui for în sensul menţinerii subvenţiei la motorină.(Mediafax)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...