Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Deciziile pe flexibilitate, notificate la CE până la 1 august

Autor: Meat MIlkluni, 7 aprilie, 2014

Fiecare stat membru trebuie să notifice CE, până la 1 august 2014, a anunțat Dacian Cioloș într-o conferință de presă. „Mă refer aici la schema micilor fermieri și plățile cuplate care pot fi acordate specific pentru anumite sectoare de producție sensibile, respectiv la lapte, la carne sau în alte sectoare. Practic, 13% din alocarea bugetară totală pe plăți directe le va putea acorda România pe anumite sectoare pe care le consideră sensibile. Aici trebuie luată decizia, care sunt sectoarele și cum se împarte suma respectivă. La aceste 13 procente se mai adaugă 2% pentru a susține în mod complementar culturile proteice, pentru a crește capacitatea de producție de furaje în vederea dezvoltării sectorului animal”, a spus Cioloș.

Acesta a mai precizat că există în continuare posibilitatea acordării plăților complementare și a plăților redistributive, dar și implementarea măsurii privind fermierul activ pentru a putea elimina pe cei care nu lucrează pământul.

În ceea ce privește schema simplificată pentru fermele mici, măsura poate fi aplicată fie cu un număr redus de controale și prin acordarea unei sume fixe pentru fermele cu 1-5 hectare ori să se păstreze nivelul subvenției la hectar, calculat în funcție de numărul de hectare. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...