Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Delegație de lucru MADR-ANSVSA în Turcia

Autor: Ilie Stoianjoi, 19 septembrie, 2013

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin îl va însoți pe Primul-ministru al României, Victor Ponta, în data de 19 septembrie 2013, într-o vizita oficială în Republica Turcia, la Ankara.

Din delegația României vor mai face parte Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, George Ciamba, secretar de stat, M.A.E., Vladimir Mănăstireanu, preşedinte ANSVSA, Iusein Ibram, deputat minoritatea turcă, Varol Amet, deputat minoritatea tătară.

În cadrul vizitei oficiale în Republica Turcia, miniștrii de resort care îl vor însoți pe primul-ministru vor avea întrevederi cu omologii lor turci, în vederea dezvoltării proiectelor comune dintre cele două state. Astfel, ministrul Daniel Constantin va semna cu omologul său turc, Mehmet Mehdi Eker, un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România şi Ministerul Alimentaţiei, Agriculturii şi Zootehniei din Republica Turcia pentru cooperare în domeniul agriculturii.

Acest document bilateral va constitui cadrul legal necesar dezvoltării relaţiilor de colaborare în domeniile agriculturii şi sanitar-veterinar dintre România şi Republica Turcia.

Principalele obiective ale Memorandumului de Înţelegere se referă la sprijinul reciproc în ceea ce priveşte activităţile agroalimentare, sanitar-veterinare şi efectuarea de acţiuni comune de promovare a acestor sectoare, dezvoltarea organizaţiilor de fermieri, facilitarea transferului de know-how şi tehnologii.

Implementarea Memorandumului de Înţelegere se va realiza prin schimb de informaţii, vizite de studii, seminarii sau expoziţii, precum şi prin încurajarea organizaţiilor private din sector să facă investiţii în ambele ţări şi să stabilească parteneriate pentru a intensifica cooperarea în domeniul agriculturii, afacerilor şi comerţului. În baza acordului, se va constitui un Comitet de Coordonare care va identifica mijloacele de dezvoltare a cooperării bilaterale în acest sector. (Biroul de Presă al MADR)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...