Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Delhaize pleacă din Balcani

Autor: Meat MIlkvineri, 28 februarie, 2014

(Mediafax) Grupul belgian Delhaize, care detine in Romania supermarketurile Mega Image si magazinele de proximitate Shop&Go, iese de pe piata din Bulgaria, dupa ce a incheiat un acord de vanzare a operatiunilor de pe aceasta piata catre compania AP Mart.

Tranzactia este asteptata sa se incheie in al doilea trimestru al acestui an, dupa ce va primi aprobarea din partea autoritatii de reglementare. In Bulgaria, Delhaize avea la sfarsitul anului trecut o retea de 54 de magazine operate sub brandul Picadilly, cu 11 mai multe decat in 2012.

Grupul belgian a cumparat reteaua Picadilly in iulie 2011 odata cu achizitia retailerului sarb Delta Maxi Group, care detinea magazine in Serbia, Muntenegru, Bosnia, Albania si Bulgaria. In februarie anul trecut Delhaize a vandut magazinele din Albania, iar in iulie pe cele din Muntenegru.

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...