Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Delhaize va introduce etichetarea Nutri-Score pentru produsele private label

Autor: Mircea Demetervineri, 31 august, 2018

(Comunicat) Delhaize devine primul comerciant belgian care va introduce eticheta Nutri-Score, oferind acum cumpărătorilor îndrumări cu privire la calitatea nutrițională a produselor, din care fac parte anumite iaurturi și cereale.

 

Clienții vor găsi în curând eticheta Nutri-Score pe toate supele proaspete de la Delhaize, cerealele, iaurt și ready-meal.

 

Etichetarea Nutri-Score este o grafică formată din cinci litere și cinci culori, care rezumă informațiile referitoare la nutriția alimentelor. Acest element îi ajută pe clienți să înțeleagă mai ușor complexele de nutrienți, pentru a face alegeri alimentare echilibrate și pentru a compara rapid produsele. Obiectivul companiei Delhaize este de a furniza toate produsele private label în termen de doi ani.

 

Sistemul Nutri-Score se bazează pe cercetarea internațională. Fiecare culoare sau literă reflectă aportul nutritiv al produsului, inclusiv fibre, proteine, calorii, acizi grași saturați, zahăr și sare.

 

Introducerea Nutri-Score se aliniază eforturilor continue ale Delhaize de a îmbunătăți calitatea nutrițională a gamei de produse proprii. Delhaize revizuiește deja mai mult de 1.500 de mărci proprii în fiecare an, pentru a reduce nivelul de zahăr, grăsimi și sare. Ministrul federal de sănătate Maggie De Block încurajează introducerea sistemului de etichetare a produselor alimentare „Nutri-Score” în supermarketurile belgiene.

Pentru mai multe informații despre Nutri-Score (în franceză și olandeză), vizitați www.delhaize.be/nutriscore.

Marketingul ”artizanal” și etichetarea înșelătoare
Autor: Nora Marin  /   luni, 18 iunie 2018

La jumătatea lunii iunie a.c., Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) a acuzat anumiți producători de produse alimentare că folosesc pe etichete în mod incorect termeni și cuvinte care fac trimitere la tradiție-tradițional. Concomitent, organizația europeană avertizează că, de multe ori, asistăm la adevărate campanii de...

CE a decis: Etichetarea de origine a lactatelor, doar voluntară!
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 30 mai 2018

În ziua de 28 mai, Comisia Europeană a publicat un Ghid referitor la etichetarea de origine a produselor lactate, stipulând că aceasta nu poate fi decât voluntară. Ca reacție, European Dairy Association a emis următorul comunicat:   ”Noile linii directoare ale UE privind etichetarea de origine voluntară a produselor lactate...