Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Deloitte: Amânarea plății TVA la importul de bunuri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 27 noiembrie, 2013

O veste bună vine din partea Ministerului Finanţelor Publice pentru deținătorii certificatelor AEO (Operator Economic Autorizat) și pentru societățile autorizate pentru procedura de vămuire la domiciliu. Începând de astăzi, pe lista persoanelor care beneficiază de amânarea de la plată a TVA la import sunt incluși atât operatorii economici autorizați care dețin un certificat AEO, cât și cei autorizați pentru procedura de vămuire la domiciliu.

„Această schimbare, care reprezintă un pas important în colaborarea dintre autoritățile fiscale și mediul de afaceri, va da naștere în primul rând unui sentiment de încredere reciprocă”, spune Mihai Petre, Senior Manager Deloitte Tax.

Amânarea plății TVA la import este binevenită nu doar pentru societățile direct implicate, ci și pentru România ca stat membru european, așa cum explică Pieter Wessel, Partener în cadrul Deloitte Tax: „Un avantaj major al acestei facilități este impactul asupra rambursărilor de TVA și, în consecință, reducerea presiunii la care România a fost supusă de către Comisia Europeană prin procedura de infringement deschisă în legătură cu acest subiect.”

Plata TVA la import a fost, de cele mai multe ori, factorul decisiv în alegerea de către marii importatori  a unor porturi europene în defavoarea portului Constanța . „Eliminarea plății TVA la import va avea ca efect creșterea numărului de importuri procesate de birourile vamale, atât din Constanța, cât și din țară,  România devenind astfel o poartă de intrare în Europa”, concluzionează Mihai Petre.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...