Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA

Autor: meatmilkluni, 4 februarie, 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo Brănescu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), împreună cu o delegație de specialiști din cadrul instituței, a purtat discuții cu oficiali ai Comisiei Europene privind modificarea Anexei Deciziei 709/ 2014.

 

ANSVSA are drept scop menținerea fluxului comercial cu porci și produse din carne de porc din România pe piața comunitară, prin flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).

 

Solicitarea de modificare a Deciziei vizează, în principal, adaptarea acestor criterii în funcție de specificul national al creșterii porcului și de distribuția geografică a speciei.

 

Reprezentanții Comisiei Europene au luat act de propunerea Autorității și au apreciat că, în cursul lunii februarie, vor veni la București pentru a discuta cu specialiștii români modalități concrete de modificarea a Deciziei.

Importanța culorii și pigmenților naturali în laptele de vacă
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 29 martie 2019

Culoarea este unul dintre atributele care afectează percepția consumatorului asupra calității unui produs alimentar. Pe lângă aromă și textură, culoarea este considerată un atribut major, care contribuie la ideea generală de calitate. Prin urmare, în industria alimentară, evaluarea culorii a devenit o parte importantă a...

Aditivii naturali, soluții optime pentru procesarea cărnii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 28 februarie 2019

Aditivii alimentari sunt utilizați pentru a facilita sau a completa o mare varietate de metode de producție alimentară. Cele două funcții de bază ale aditivilor sunt: ​​(1) să facă alimentele sigure prin conservarea lor, și (2), să facă alimentele să arate bine și să fie gustoase. În conformitate cu regula generală privind...