Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA

Autor: meatmilkluni, 4 februarie, 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo Brănescu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), împreună cu o delegație de specialiști din cadrul instituței, a purtat discuții cu oficiali ai Comisiei Europene privind modificarea Anexei Deciziei 709/ 2014.

 

ANSVSA are drept scop menținerea fluxului comercial cu porci și produse din carne de porc din România pe piața comunitară, prin flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).

 

Solicitarea de modificare a Deciziei vizează, în principal, adaptarea acestor criterii în funcție de specificul national al creșterii porcului și de distribuția geografică a speciei.

 

Reprezentanții Comisiei Europene au luat act de propunerea Autorității și au apreciat că, în cursul lunii februarie, vor veni la București pentru a discuta cu specialiștii români modalități concrete de modificarea a Deciziei.

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor toxice și carcinogene (Zambonin et al., 2012L0. Printre aceștia se numără acizii fenolici, activi ca antioxidanți cu efecte...

Carnea și provocările viitorului
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și cerințele alimentare ale unei populații prezise la mijlocul secolului la 10 miliarde de persoane. Uriașa problemă, însă, este aceea...