Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA

Autor: meatmilkluni, 4 februarie, 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo Brănescu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), împreună cu o delegație de specialiști din cadrul instituței, a purtat discuții cu oficiali ai Comisiei Europene privind modificarea Anexei Deciziei 709/ 2014.

 

ANSVSA are drept scop menținerea fluxului comercial cu porci și produse din carne de porc din România pe piața comunitară, prin flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).

 

Solicitarea de modificare a Deciziei vizează, în principal, adaptarea acestor criterii în funcție de specificul national al creșterii porcului și de distribuția geografică a speciei.

 

Reprezentanții Comisiei Europene au luat act de propunerea Autorității și au apreciat că, în cursul lunii februarie, vor veni la București pentru a discuta cu specialiștii români modalități concrete de modificarea a Deciziei.

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.   Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a...

Tendințe pe piața ingredientelor, aditivilor și membranelor în procesarea cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat IFFA 2019) Aditivii tehnologici eficienți sunt utilizați, atât în fabricarea produselor tradiționale din carne, cât și a noilor produse înlocuitoare. Din punctul de vedere al consumatorului, există multe discuții despre calorii, înlocuitori de grăsimi și observăm o evoluție a paradigmei, de la "mai rapid, mai ieftin și...