Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA

Autor: meatmilkluni, 4 februarie, 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo Brănescu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), împreună cu o delegație de specialiști din cadrul instituței, a purtat discuții cu oficiali ai Comisiei Europene privind modificarea Anexei Deciziei 709/ 2014.

 

ANSVSA are drept scop menținerea fluxului comercial cu porci și produse din carne de porc din România pe piața comunitară, prin flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).

 

Solicitarea de modificare a Deciziei vizează, în principal, adaptarea acestor criterii în funcție de specificul national al creșterii porcului și de distribuția geografică a speciei.

 

Reprezentanții Comisiei Europene au luat act de propunerea Autorității și au apreciat că, în cursul lunii februarie, vor veni la București pentru a discuta cu specialiștii români modalități concrete de modificarea a Deciziei.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Sărbătorind 20 de ani în domeniul alimentar, DuPont rămâne lider
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) Înainte ca mișcarea ”clean label” să aibă un mare impuls, la sfârșitul anilor 1990, fabricile de produse lactate și de produse alimentare s-au bazat în principal pe alternative chimice, pentru a face față problemelor de deteriorare a alimentelor sau pur și simplu pentru a rezulta roduse cu o perioadă de depozitare...