Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Depozite ilegale de carne la Cluj

Autor: Ilie Stoianluni, 25 februarie, 2013

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Cluj, Adrian Oros, i-a cerut, duminică, prefectului Gheorghe Ioan Vuşcan, să se abţină de la declaraţii publice în care pune sub semnul întrebării „profesionalismul” medicilor veterinari din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj semnat de Adrian Oros şi transmis duminică seară, în cazul cărnii aruncate în zona Tarniţa, „serviciile veterinare din Cluj au acţionat prompt, transparent şi cu profesionalism, urmând procedurile legale”.

„Mă văd nevoit să îl invit pe domnul prefect Gheorghe Ioan Vuşcan să se abţină în a mai face declaraţii publice, în care pune sub semnul întrebării profesionalismul şi buna credinţă a medicilor veterinari din judeţul Cluj. În situaţia privind carnea abandonată în zona Tarniţa, serviciile veterinare din Cluj au acţionat prompt, transparent şi cu profesionalism, urmând procedurile legale, informând atât Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, cât şi Prefectura Cluj”, a arătat Oros în comunicat. Acesta s-a întrebat de ce prefectul Vuşcan nu a luat măsuri până acum dacă ştia că în judeţul Cluj funcţionează depozite ilegale de carne.

„Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj monitorizează activitatea unităţilor înregistrate sau autorizate, nu a celor ilegale. Serviciile sanitare veterinare din România funcţionează în coordonarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor, iar profesia de medic veterinar este reprezentată de Colegiul Medicilor Veterinari din România, de aceea orice acuze şi aluzii nefondate care aduc atingere imaginii profesiei medical veterinare, le considerăm total nepotrivite”, a conchis Oros.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a cerut, duminică, Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Cluj controale „la sânge” la procesatorii şi depozitele de carne din judeţ, afirmând că este „inadmisibil” ca aproximativ o tonă de carne congelată să fie depozitată şi autorităţile să nu ştie.

Gheorghe Ioan Vuşcan a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ar trebui ca inspectorii de la DSV să nu se mai lase „îndulciţi” cu câte o ofertă, astfel încât să nu efectueze controale la anumite firme. (MEDIAFAX)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...