Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Depozitele frigorifice mai accesibile cu ajutorul perdelelor de aer biddle

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a livra produse alimentare in stare proaspata si la timp, este important ca distribuitorii sa le stocheze cat mai putin posibil si sa le transporte intr-un mod cat mai eficient. Doar in acest fel pot realiza un randament maxim. Astfel, lantul de magazine german Lidl a montat la usile de acces de la depozitul frigorific o perdea de aer Biddle. Usa poate sa ramana deschisa, conducand la un transport intern mai bun si la minimizarea ghetei de pe culoar, ceea ce mareste siguranta.

Intarzierile transportului din depozitele frigorifice si situatiile de lucru nesigure, din cauza alunecarii si a cetii apar, in mod regulat, in depozitele frigorifice. O usa deschisa la un depozit frigorific conduce la un transport mai rapid, dar inseamna si pierderi de energie. Diferenta mare de temperatura dintre aerul din depozitul frigorific si cel din zonele ambientale conduc la un flux termic in dreptul usii. Prin partea de sus, aerul cald patrunde in depozitul frigorific si, in acelasi timp, aerul rece din depozitul frigorific scapa prin partea de jos. Daca usa este deschisa, diferentele de temperatura cauzeaza, de asemenea, condens, deoarece aerul cald din zona ambientala se va raci. Amestecarea celor 2 climate conduce la aparitia cetii si a ghetii pe podele, pereti si tavane, ceea ce creeaza potentiale conditii de
lucru nesigure. Mai mult, umiditatea conduce la aparitia ghetii in vaporizatoare si reduce capacitatea de racire. Ca rezultat, vaporizatoarele trebuie dezghetate mai des, necesitand furnizare de energie in plus pentru a raci depozitul frigorific.

Igiena sporita
Un alt aspect important priveste igiena produselor alimentare. Igiena este promovata atat de consumatori, cat si de guvern si a rezultat in aparitia legislatiei HACCP. Aceasta este exprimata in numarul mare al reglementarilor in ceea ce priveste temperatura, in timpul stocarii. Cu aceasta, o atentie deosebita se acorda transportarii marfurilor – o veriga slaba in reteaua de depozitare – conditionata.

Lidl, unul dintre centrele de distributie a lantului de magazine german, s-a confruntat cu aceleasi probleme. Instalatiile existente nu pot garanta siguranta angajatilor. In cazul in care afluxul de umiditate si gheata corespunzatoare pot fi reduse drastic, siguranta se va imbunatati considerabil. Prin urmare, Lidl a decis sa instaleze perdelele de aer Biddle pentru depozitele frigorifice.

O greseala foarte des intalnita este sa instalezi o perdea de aer conventionala intr-un depozit frigorific. Din acest motiv am dezvoltat, in cooperare cu Institutul National Olandez pentru Cercetare TNO, Tehnologia Multi Flux de Aer (MAT), care este folosita in depozitele frigorifice. Aceasta tehnologie permite perdelelor de aer sa faca fata situatiilor extreme de clima, predominante in depozitele frigorifice.

De cand s-a instalat o perdea de aer Biddle, s-au obtinut un numar mare de beneficii in comparatie cu situatia anterioara. Usa de la depozitul frigorific poate ramane deschisa in timpul orelor de munca, astfel incat perdeaua de aer prevede o vizibilitate mai mare si o usa deschisa, ceea ce imbunatateste siguranta si transportul rapid in depozitul frigorific. Datorita functionarii perdelei de aer nu mai apare gheata. Cu aceasta solutie, problemele depozitului in ceea ce priveste siguranta angajatilor, a fost rezolvata si au fost oferite si alte beneficii materiale.

Efectul de ecranare contracareaza schimbul de aer, ceea ce conduce, de asemenea, la salvarea de energie.

In plus, salvarea de energie este exprimata intr-o temperatura constanta in depozitul frigorific, ceea ce imbunatateste calitatea produselor depozitate.

Recuperarea investitiei
Perdeaua de aer a fost instalata si in alte depozite frigorifice ale lantului german Lidl. Dupa ce perdeaua a functionat in unele dintre depozitele revista specialistilor din industria carnii noastre frigorifice pentru mai bine de un an, am calculat ca investitia va fi recuperata in mai putin de 2 ani. Inainte lucram, de exemplu cu un sistem de usi cu un mecanism automat de inchidere/ deschidere. De cand am instalat perdeaua de aer, noua compresoare de refrigerare/ inghetare, cu o putere frigorifica de 58 kW, trebuie sa fie in functiune cel putin doua ore pe zi, pe timp de vara. Perdeaua de aer functioneaza 10 ore pe zi. In afara de aceasta economisire zilnica de 624 kWh, numarul de ore de lucru pentru soferii de motostivuitoare a fost redus de la 11 ore la 10 ore pe zi. Timpul de dezghetare a vaporizatoarelor a fost, de asemenea, redus.

Functionarea Tehnologiei Multi Flux de Aer
Folosind 3 fluxuri de aer, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice separa depozitul frigorific si zona ambientala. Perdeaua de aer atrage aerul din depozitul frigorific si din zona ambientala. Aerul cald si cel rece sunt descarcate in dreptul usii. Daca urmeaza sa fie creata o perdea de aer reala, condensul si turbulentele trebuie sa fie evitate.

Evitarea condensului
Fluxurile de aer exterioare difera considerabil unul fata de celalalt in ceea ce priveste temperatura si umiditatea absoluta. Ca si rezultat, apare fenomenul de condens cand aceste doua fluxuri de aer se intalnesc. Pentru a evita ca acest condens sa aiba loc, a fost adaugat un flux de aer interior. Acest flux de aer, care este proiectat pentru depozitele frigorifice, este incalzit pana la o temperatura situata intre celelalte doua fluxuri de aer.

Umiditatea relativa a fluxului interior este scazuta, deci poate lua umiditate din fluxul cald din
zona ambientala. Fluxul rece din depozitul frigorific si cel cald din zona ambientala nu se amesteca, deci nu apare ceata.

Folosind 3 fluxuri de aer, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice separa depozitul frigorific si zona ambientala.

Evitarea turbulentelor
Biddle a montat perdeaua de aer cu un rectificator. Aceasta grila de descarcare face imposibil ca aerul sa devieze, in timp ce viteza scazuta de evacuare asigura ca nu vor aparea turbulente.

Concluzii
Tehnologia multistrat asigura o separare puternic imbunatatita a climei in conditiile extreme din depozitele frigorifice. Aplicarea acestui produs ofera urmatoarele beneficii: un transport mai bun, siguranta marita, igiena imbunatatita, consum mic de energie si intretinere usoara. In pregatirea tuturor noilor planuri de dezvoltare, Lidl ia in considerare perdelele de aer pentru depozite frigorifice.

Reprezentant pentru Romania:
SC AB TEHNIC PROFESIONAL SRL
Str. Alunisului nr. 164, Bucuresti, sector 4
tel/fax: +40-21-332.08.48
E-mail: office@abtehnic.ro
www.abtehnic.ro

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...

Depozitele frigorifice mai accesibile cu ajutorul perdelelor de aer Biddle

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a livra produse alimentare in stare proaspata si la timp, este important ca distribuitorii sa le stocheze cat mai putin posibil si sa le transporte intr-un mod cat mai eficient. Doar in acest fel pot realiza un randament maxim. Astfel, lantul de magazine german Rewe a montat la usile de acces de la depozitul frigorific o perdea de aer Biddle. Usa poate sa ramana deschisa, conducand la un transport intern mai bun si la minimizarea ghetei de pe culoar, ceea ce mareste siguranta.

Intarzierile transportului din depozitele frigorifice si situatii de lucru nesigure, din cauza alunecarii si cetii apar, in mod regulat, in depozitele frigorifice. O usa deschisa la un depozit frigorific conduce la un transport mai rapid, dar inseamna si pierderi de energie. Diferenta mare de temperatura dintre aerul din depozitul frigorific si cel din zonele ambientale conduc la un flux termic in dreptul usii. Prin partea de sus, aerul cald patrunde in depozitul frigorific si, in acelasi timp, aerul rece din depozitul frigorific scapa prin partea de jos. Daca usa este deschisa, diferentele de temperatura cauzeaza, de asemenea, condens, deoarece aerul cald din zona ambientala se va raci. Amestecarea celor 2 climate conduce la aparitia cetii si a ghetii pe podele, pereti si tavane, ceea ce creeaza potentiale conditii de lucru nesigure. Mai mult, umiditatea conduce la aparitia ghetii in vaporizatoare si reduce capacitatea de racire. Ca rezultat, vaporizatoarele trebuie dezghetate mai des, necesitand furnizare de energie in plus pentru a raci depozitul frigorific.

Igiena sporita
Un alt aspect important priveste igiena produselor alimentare. Igiena este promovata atat de consumatori, cat si de guvern si a rezultat in aparitia legislatiei HACCP. Aceasta este exprimata in numarul mare al reglementarilor in ceea ce priveste temperatura, in timpul stocarii. Cu aceasta, o atentie deosebita se acorda transportarii marfurilor – o veriga slaba in reteaua de depozitare – conditionata.

Lidl, unul dintre centrele de distributie a lantului de magazine german, s-a confruntat cu aceleasi probleme. Instalatiile existente nu pot garanta siguranta angajatilor. In cazul in care afluxul de umiditate si gheata corespunzatoare pot fi reduse drastic, siguranta se va imbunatati considerabil. Prin urmare, Lidl a decis sa instaleze perdele de aer Biddle pentru depozite frigorifice.

“O greseala foarte des intalnita este sa instalezi o perdea de aer conventionala intr-un depozit frigorific. “Din acest motiv am dezvoltat, in cooperare cu Institutul National Olandez pentru Cercetare TNO, Tehnologia Multi Flux de Aer (MAT), care este folosita in depozitele frigorifice. Aceasta tehnologie permite perdelelor de aer sa faca fata situatiilor extreme de clima, predominante in depozitele frigorifice.

De cand s-a instalat o perdea de aer Biddle, s-au obtinut un numar mare de beneficii in comparatie cu situatia anterioara. Usa de la depozitul frigorific poate ramane deschisa in timpul orelor de munca, astfel incat perdeaua de aer prevede o vizibilitate mai mare si o usa deschisa, ceea ce imbunatateste siguranta si transportul rapid in depozitul frigorific. Datorita functionarii perdelei de aer nu mai apare gheata. Cu aceasta solutie, problemele depozitului in ceea ce priveste siguranta angajatilor, a fost rezolvata si au fost oferite si alte beneficii materiale.

Efectul de ecranare contracareaza schimbul de aer, ceea ce conduce, de asemenea, la salvarea de energie.

In plus, salvarea de energie este exprimata intr-o temperatura constanta in depozitul frigorific, ceea ce imbunatateste calitatea produselor depozitate.

Recuperarea investitiei
Perdeaua de aer a fost instalata si in alte depozite frigorifice ale distribuitorilor lantului german Rewe (Cologne, Neudietendorf, Praga, Budapesta). “ Dupa ce perdeaua a functionat in unele dintre depozitele noastre frigorifice pentru mai bine de un an, am calculat ca investitia va fi recuperata in mai putin de 2 ani, spune Ernst Altenburg, inginer la Rewe. “ Inainte lucram, de exemplu cu un sistem de usi cu un mecanism automat de inchidere/ deschidere. De cand am instalat perdeaua de aer, noua compresoare de refrigerare/ inghetare, cu o putere frigorifica de 58 kW, trebuie sa fie in functiune cel putin doua ore pe zi, pe timp de vara. Perdeaua de aer functioneaza 10 ore pe zi. In afara de aceasta economisire zilnica de 624 kWh, numarul de ore de lucru pentru soferii de motostivuitoare a fost redus de la 11 ore la 10 ore pe zi. Timpul de dezghetare al vaporizatoarelor a fost, de asemenea, redus.

Functionarea Tehnologiei Multi Flux de Aer
Folosind 3 fluxuri de aer, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice separa depozitul frigorific si zona ambientala. Perdeaua de aer atrage aerul din depozitul frigorific si din zona ambientala. Aerul cald si cel rece este descarcat in dreptul usii. Daca urmeaza sa fie creata o perdea de aer reala, condensul si turbulentele trebuie sa fie evitate.

Evitarea condensului
Fluxurile de aer exterioare difera considerabil unul fata de celalalt in ceea ce priveste temperatura si umiditatea absoluta. Ca si rezultat, apare fenomenul de condens cand aceste doua fluxuri de aer se intalnesc. Pentru a evita ca acest condens sa aiba loc, a fost adaugat un flux de aer interior. Acest flux de aer, care este proiectat pentru depozitele frigorifice, este incalzit pana la o temperatura situata intre celelalte doua fluxuri de aer.

Umiditatea relativa a fluxului interior este scazuta, deci poate lua umiditate din fluxul cald din zona ambientala. Fluxul rece din depozitul frigorific si cel cald din zona ambientala nu se amesteca, deci nu apare ceata.

Folosind 3 fluxuri de aer, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice separa depozitul frigorific si zona ambientala.

Evitarea turbulentelor
Biddle a montat perdeaua de aer cu un rectificator. Aceasta grila de descarcare face imposibila ca aerul sa devieze, in timp ce viteza scazuta de evacuare asigura ca nu vor aparea turbulente.

Concluzii
Tehnologia multistrat asigura o separare puternic imbunatatita a climei in conditiile extreme din depozitele frigorifice. Aplicarea acestui produs ofera urmatoarele beneficii: un transport mai bun, siguranta marita, igiena imbunatatita, consum mic de energie si intretinere usoara. In pregatirea tuturor noilor planuri de dezvoltare, Rewe ia in considerare perdelele de aer pentru depozite frigorifice.

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...

Depozitele frigorifice, mai accesibile cu ajutorul perdelelor de aer Biddle

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Supermarketul german REWE alege perdelele de aer Biddle
Pentru a livra produse alimentare în stare proaspãtã ºi la timp, este important ca distribuitorii sã le stocheze cât mai puþin posibil ºi sã le transporte într-un mod cât mai eficient. Doar în acest fel pot realiza un randament maxim. Astfel, lanþul de magazine german Rewe a montat la uºile de acces de la depozitul frigorific o perdea de aer Biddle. Uºa poate sã rãmânã deschisã, conducând la un transport intern mai bun ºi la minimizarea gheþei de pe culoar, ceea ce mãreºte siguranþa.

Pentru a livra produse alimentare în stare proaspãtã ºi la timp, este important ca distribuitorii sã le stocheze cât mai puþin posibil ºi sã le transporte într-un mod cât mai eficient. Doar în acest fel pot realiza un randament maxim. Astfel, lanþul de magazine german Rewe a montat la uºile de acces de la depozitul frigorific o perdea de aer Biddle. Uºa poate sã rãmânã deschisã, conducând la un transport intern mai bun ºi la minimizarea gheþei de pe culoar, ceea ce mãreºte siguranþa.

Întârzierile transportului din depozitele frigorifice ºi situaþiile de lucru nesigure, din cauza alunecãrii ºi a ceþii apar, în mod regulat, în depozitele frigorifice. O uºã deschisã la un depozit frigorific conduce la un transport mai rapid, dar înseamnã ºi pierderi de energie. Diferenþa mare de temperaturã dintre aerul din depozitul frigorific ºi cel din zonele ambientale conduc la un flux termic în dreptul uºii. Prin partea de sus, aerul cald pãtrunde în depozitul frigorific ºi, în acelaºi timp, aerul rece din depozitul frigorific scapã prin partea de jos. Dacã uºa este deschisã, diferenþele de temperaturã cauzeazã, de asemenea, condens, deoarece aerul cald din zona ambientalã se va rãci. Amestecarea celor douã climate conduce la apariþia ceþii ºi a gheþii pe podele, pereþi ºi tavane, ceea ce creeazã potenþiale condiþii de lucru nesigure. Mai mult, umiditatea conduce la apariþia gheþii în vaporizatoare ºi reduce capacitatea de rãcire. Ca rezultat, vaporizatoarele trebuie dezgheþate mai des, necesitând furnizare de energie în plus pentru a rãci depozitul frigorific.

Igiena sporitã
Un alt aspect important priveºte igiena produselor alimentare. Igiena este promovatã atât de consumatori, cât ºi de guvern ºi a rezultat în apariþia legislaþiei HACCP. Aceasta este exprimatã în numãrul mare al reglementãrilor în ceea ce priveºte temperatura, în timpul stocãrii. Cu aceasta, o atenþie deosebitã se acordã transportãrii mãrfurilor – o verigã slabã în reþeaua de depozitare – condiþionatã.

Rewe Neudietendorf, unul dintre centrele de distribuþie a lanþului de magazine german Rewe, s-a confruntat cu aceleaºi probleme. Cu o cifrã de afaceri de peste 43 de miliarde de euro, Rewe ocupã în a ceas tã industrie, locul 3 în Europa. De la Neudietendorf, sunt distribuite multe produse refrigerate ºi congelate. Pentru transportarea temporarã a produselor congelate, se utilizeazã un depozit frigorific cu o suprafaþã de 18.000 mp. Siguranþa angajaþilor este un lucru esenþial pentru Rewe. Instalaþiile existente nu pot garanta siguranþã angajaþilor. În cazul în care afluxul de umiditate ºi gheaþã corespunzãtoare pot fi reduse drastic, siguranþa se va îmbunãtãþi consi derabil. Prin urmare, Rewe a decis sã instaleze perdele de aer Biddle pentru depozite frigorifice.

„O greºealã foarte des întâlnitã este sã instalezi o perdea de aer convenþionalã într-un depozit frigorific”, spune domnul M.J.A. Riksma. „Din acest motiv, am dezvoltat în cooperare cu Institutul Naþional Olandez pentru Cercetare TNO, Tehnologia Multi Flux de Aer (MAT), care este folositã în depozitele frigorifice. Aceastã tehnologie permite perdelelor de aer sã facã faþã situaþiilor extreme de climã, predominante în depozitele frigorifice.”

De când s-a instalat o perdea de aer MAT la Rewe, s-au obþinut un numãr mare de beneficii în comparaþie cu situaþia anterioarã. Uºa de la depozitul frigorific poate rãmâne deschisã în timpul orelor de muncã, astfel încât perdeaua de aer prevede o vizibilitate mai mare ºi o uºã deschisã, ceea ce îmbunãtãþeºte siguranþa ºi transportul rapid în depozitul frigorific. Datoritã funcþionãrii perdelei de aer, nu mai apare gheaþa. Cu aceastã soluþie, problemele magazinului Rewe în ceea ce priveºte siguranþa angajaþilor, a fost rezolvatã ºi au fost oferite ºi alte beneficii materiale.

Efectul de ecranare contracareazã schimbul de aer, ceea ce conduce, de asemenea, la salvarea de energie. În plus, salvarea de energie este exprimatã într-o temperaturã constantã în depozitul frigorific, ceea ce îmbunãtãþeºte calitatea produselor depozitate.

Recuperarea investiþiei
Perdeaua de aer MAT a fost instalatã, printre altele, de McCain în Olanda ºi în alte depozite frigorifice ale distribuitorilor lanþului german Rewe (Cologne, Neudietendorf, Praga, Budapesta). „Dupã Depozitele frigorifice, mai accesibile cu ajutorul perdelelor de aer Biddle Supermarketul german REWE alege perdelele de aer Biddle ce MAT a funcþionat în unele dintre depozitele noastre frigorifice pentru mai bine de un an, am calculat cã investiþia de 60.000 de euro va fi recuperatã în mai puþin de 2 ani,” spune Ernst Altenburg, inginer la Rewe. „Înainte, lucram, de exemplu, la Neudietendorf cu un sistem de uºi cu un mecanism automat de închidere/ deschidere. De când am instalat perdeaua de aer MAT, nouã compresoare de refrigerare/ îngheþare, cu o putere frigorificã de 58 kW, trebuie sã fie în funcþiune cel puþin douã ore pe zi, pe timp de varã. Perdeaua de aer MAT, având 42 kW, funcþioneazã 10 ore pe zi. În afarã de aceastã economisire zilnicã de 624 kWh, numãrul de ore de lucru pentru ºoferii de motostivuitoare a fost redus de la 11 ore la 10 ore pe zi. Timpul de dezgheþare a vaporizatoarelor a fost, de asemenea, redus.”

Funcþionarea Tehnologiei Multi Flux de Aer
Folosind 3 fluxuri de aer, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice separã depozitul frigorific ºi zona ambientalã. Perdeaua de aer atrage aerul din depozitul frigorific ºi din zona ambientalã. Aerul cald ºi cel rece sunt descãrcate în dreptul uºii. Dacã urmeazã sã fie creatã o perdea de aer realã, condensul ºi turbulenþele trebuie sã fie evitate.

Evitarea condensului
Fluxurile de aer exterioare diferã considerabil unul faþã de celãlalt în ceea ce priveºte temperatura ºi umiditatea absolutã. Ca ºi rezultat, apare fenomenul de condens când aceste douã fluxuri de aer se întâlnesc. Pentru a evita ca acest condens sã aibã loc, a fost adãugat un flux de aer interior. Acest flux de aer, care este proiectat pentru depozitele frigorifice, este încãlzit pânã la o temperaturã situatã între celelalte douã fluxuri de aer.

Umiditatea relativã a fluxului interior este scãzutã, deci poate lua umiditate din fluxul cald din zona ambientalã. Fluxul rece din depozitul frigorific ºi cel cald din zona ambientalã nu se amestecã, deci nu apare ceaþã. Folosind trei fluxuri de aer, perdeaua de aer pentru depozitele frigorifice separã depozitul frigorific ºi zona ambientalã.

Evitarea turbulenþelor
Biddle a montat perdeaua de aer cu un rectificator. Aceastã grilã de descãrcare face imposibil ca aerul sã devieze, în timp ce viteza scãzutã de evacuare asigurã cã nu vor apãrea turbulenþe.

Concluzii
Tehnologia multi-strat asigurã o separare puternic îmbunãtãþitã a climei în condiþiile extreme din depozitele frigorifice. Aplicarea acestui produs oferã urmãtoarele beneficii: un transport mai bun, siguranþã mãritã, igiena îmbunãtãþitã, consum mic de energie ºi întreþinere uºoarã. În pregãtirea tuturor noilor planuri de dezvoltare, Rewe ia în considerare perdelele de aer pentru depozite frigorifice.

Reprezentant pentru România:
SC AB TEHNIC PROFESIONAL SRL
Str. Aluniºului nr. 164
Bucureºti, sector 4
tel/fax: +40-21-332.08.48
E-mail: office@abtehnic.ro
www.abtehnic.ro

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...