Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Deputatii europeni refuza autorizarea aditivului trombina bovina si/sau porcina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European a blocat autorizarea la nivel european a utilizarii trombinei bovine si/sau porcine ca aditiv alimentar, se arata intr-un comunicat al institutiei. Aceasta enzima, derivata din parti comestibile ale animalelor, poate fi folosita pentru a uni bucati de carne separate intr-un singur produs. Deputatii au afirmat ca astfel de produse de carne reconstituite presupun un risc foarte mare de a induce in eroare consumatorii.

Comisia Europeana propusese includerea trombinei bovine si/sau porcine pe o lista a aditivilor alimentari care pot fi utilizati in Uniunea Europeana. Totusi, deputatii au blocat aceasta propunere, aproband o rezolutie prezentata de Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara cu 370 voturi pentru, 262 impotriva si 32 abtineri si exersandu-si astfel dreptul de veto conform asa-numitei „proceduri de reglementare cu control”.

Autoritatile Statelor Membre pot decide la nivel national daca autorizeaza utilizarea trombinei in alimente ca „adjuvant tehnologic”. Propunerea Comisiei era destinata a clarifica daca trombina este un aditiv alimentar care ar trebui supusa reglementarilor la nivel european. Conform legislatiei UE, un aditiv alimentar poate fi autorizat in Uniunea Europeana numai daca aduce beneficii consumatorilor si nu ii induce in eroare.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...