Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Descoperire: Sterilizarea cu ozone face carnea de pasăre mai sigură

Autor: Ilie Stoianmarți, 12 februarie, 2013

Cercetătorii de la Universitatea Glasgow din Scoția au dezvoltat o nouă metodă pentru a face ca produsele alimentare ambalate, incluzând produsele din carne să fie mai sigure pentru consumatori și să mărească durata de viață la raft prin exploatarea puterii germicidale a ozonului, o formă de oxigen.

Aceștia au realizat un prototip de sistem revoluționar care transformă rapid, în siguranță și temporal oxigenul present natural în alimentele sigilate în ozone, acesta fiind testat pe produse din carne de pasăre.

Eficiența ozonului, ca germicid, mărește durata de viață la raft a produsului cel puțin cu încă o zi, aceasta însemnând un mare potențial economic.

Testele au arătat o redusere semnificativă a micro-organismelor patogenice din carnea de pasăre incluzând Campylobacter, E.Coli, etc.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...