Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Despăgubirile pentru secetă vor fi plătite până pe 31 decembrie 2015

Autor: Maria Demetriadmarți, 20 octombrie, 2015

Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii, a declarat că aproximativ 170.000 – persoane fizice şi juridice  se încadrează la despăgubiri în urma secetei,  a declarat ministrul 70.000 – persoane fizice şi juridice – care se încadrează la despăgubiri în urma secetei.

 

„E important să avem sprijinul prim-ministrului astfel încât în acest an, aşa cum ne-am angajat, să acordăm acele despăgubiri pentru fermierii care au suferit din cauza secetei. Avem până în momentul de faţă aproximativ 170.000 de beneficiari, dintre care peste 160.000 sunt persoane fizice şi care aşteaptă.

 

Facem toate procedurile, am notificat şi Comisia Europeană pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat şi sperăm ca, până la sfârşitul acestui an, să avem capacitatea de a plăti aceste fonduri către fermieri”, a declarat Constantin.

Cod de Bune practici pentru calitatea aerului în fermele de porci
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 11 decembrie 2015

In anumite zone rurale din Europa, agricultura a fost asociata cu probleme referitoare la calitatea aerului. De aceea, a fost conceput un Cod de Bune practici în privința calității aerului, în fermele de porci. Fermierii pot investi in tehnologii menite sa reduca riscul de poluare a aerului, cu ajutorul FEADR.   Informatiile...

MADR va pompa 430 de milioane de euro în sistemul de irigații
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 24 august 2015

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa aloce anual, timp de sapte ani, 145 milioane euro pentru modernizarea sistemului principal de irigatii, infrastructura secundara putand beneficia de fonduri europene in valoare de peste 430 de milioane de euro.   Evident, fondurile europene, aferente perioadei de programare 2014...