Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Despre condimente, online

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Expresii precum ”ca sarea in bucate” ne fac sa intelegem cât de importante sunt, in general, condimentele adaugate alimentelor. Desigur, când vine vorba de industria carnii si de jucatorii din domeniu, termenul ”condiment” devine mult mai cuprinzator si mai generos.

Putem lamuri câteva aspecte in acest sens, consultând adresele de mai jos.
www.iff.com

Creatorul si producatorul de arome International Flavors & Fragraces (IFF) este cunoscut in intreaga lume pentru aromele produse. Cunoscuta initial pentru expertiza pe segmentul semipreparatelor (supe, cârnati, carne de porc sau de pui), IFF se orienteaza catre crearea aromelor pentru segmentul de retail si pentru procesatorii din domeniul alimentar. Compania are capacitatea de a crea o gama completa de arome pentru industria alimentara, de la concept la aroma propriu zisa. Cu birouri in intreaga lume, IFF dispune de un centru de creatie, inaugurat in urma cu 10 ani in China, in orasul Shanghai, locul in care specialistii in arta aromelor dezvolta produse noi, care sa raspunda cerintelor clientilor si consumatorilor. Pe site-ul companiei exista si un blog, http://culinessencechefs.blogspot.com/, care ofera cititorilor o serie de recomandari in zona industriei alimentare si mai cu seama in cea a preparatelor culinare.

http://www.insca.org/
Site-ul Asociatiei pentru Membrane Naturale pentru Cârnati-Natural Sausage Casing Association (INSCA) ofera cititorilor o serie de informatii valoroase privind utilizarea membranelor naturale.
De exemplu, pe site-ul http://www.insca.org, exista un ”manual” pentru producatorii de cârnati, structurat in functie de provenienta membranelor: porc, oaie, vita, dar si cu informatii aditionale despre cum se folosesc aceste membrane naturale in procesul de productie.

De asemenea, pentru cei care se pregatesc sau isi doresc sa isi deschida o afacere in industria producatoare de cârnati, pe site-ul INSCA exista si câteva retete, iar vizitatorii pot solicita o anumita reteta.

www.foodtechistanbul.com
Cei mai mari ambalatori din industria alimentara se intâlnesc la jumatatea lunii septembrie, la Istanbul, la expozitia ”Istanbul Packaging Fair”. Organizatorii doresc ca editia din acest an sa fie cea mai mare din regiunea Eurasia si sa aduca participantilor cele mai utile raspunsuri la intrebarile pe care le au in domeniu. La eveniment, sunt asteptate peste 1.200 de companii si reprezentanti ai acestora din peste 40 de tari, suprafata de expozitie fiind de 60.000 de mp. Organizatorii asteapta peste 40.000 de vizitatori in perioada 16-19 septembrie, la expozitia ”Istanbul Packaging Fair”.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...