Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Despre consumul ”pe import” și alte alea

Autor: Ilie Stoianmarți, 14 noiembrie, 2017

1-Dacă îmi veți spune ce s-a întâmplat în anii 90 cu Fabrica de Lapte din Militari, cu ARO, cu Fabrica de Perdele de la Pașcani, cu Tehnoton, cu Electroaparataj, Combinatul Siderurgic de la Călărași ori Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, cu Uzina de Medicamente București sau Fabrica de Ciocolată, cu Electronica sau Fabrica de Jucării din București, dacă o să-mi spuneți precis cum  s-au dat aprobări pentru deschiderea de hipermarket-uri în orașe, dacă o să-mi povestiți ce și cum se discuta în birourile de la FPS și FPP, și, mai ales, dacă o să-mi dați nume, o să-mi pese și mie de creșterea consumului pe seama importurilor! Până atunci, dați-mi voie să fumez țigări americane.

 

2-Dacă ridicați problema acordării de facilități companiilor românești, vedeți ce scrie în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, iar dacă documentul nu permite, ”mulțumiți-i” lui Adrian Năstase și lui Vasile Pușcaș pentru modul în care au negociat condițiile de aderare.

 

3-Dacă vă irită faptul că sunt prea multe firme străine în România, bucurați-vă și luați aceste prezențe ca oportunitate, nu ca nenorocire națională. Și recitiți ce e scris la punctul 1.

 

4-Iar, dacă mai avem antreprenori români să-i mulțumim lui Dumnezeu, zicându-I ”bogdaproste”, dar, mai ales, lor, pentru că se chinuie în fiecare zi să-și țină afacerile în viață. Asta înseamnă adevăratul patriotism, al acestor oameni, nu ipocrizia lacrimii mincinoase căzută pe drama de care noi suntem vinovați. Pentru că noi ne-am distrus economia, în anii 90, nu au venit alții să ne-o dărâme!

Lăsați prostiile, Petre Daea n-are nicio vină!
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 28 iulie 2017

De ieri începând, la instigarea nemernicilor din presa generalistă, țara tremură la gândul că străinii ne otrăvesc cu mâncarea pe care o aduc la noi. Spun ”nemernici”, pentru că, trecând peste informația crudă și peste datele furnizate de specialiști, dau dovadă de o condamnabilă rea-voință, deformând realitatea și...

Ce-are sula lui Baciu cu ”prefectura” domnului Mihai Vișan!?
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 20 iulie 2017

Nici n-a fost bine numit în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, că domnul Mihai Vișan a și început să fie atacat, primind șuturi nemeritate.   Iar atacurile și șuturile vin, în principal, din partea domnului Laurențiu Baciu, acela care se preface că se îngrijește de soarta...