Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Despre consumul ”pe import” și alte alea

Autor: Ilie Stoianmarți, 14 noiembrie, 2017

1-Dacă îmi veți spune ce s-a întâmplat în anii 90 cu Fabrica de Lapte din Militari, cu ARO, cu Fabrica de Perdele de la Pașcani, cu Tehnoton, cu Electroaparataj, Combinatul Siderurgic de la Călărași ori Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, cu Uzina de Medicamente București sau Fabrica de Ciocolată, cu Electronica sau Fabrica de Jucării din București, dacă o să-mi spuneți precis cum  s-au dat aprobări pentru deschiderea de hipermarket-uri în orașe, dacă o să-mi povestiți ce și cum se discuta în birourile de la FPS și FPP, și, mai ales, dacă o să-mi dați nume, o să-mi pese și mie de creșterea consumului pe seama importurilor! Până atunci, dați-mi voie să fumez țigări americane.

 

2-Dacă ridicați problema acordării de facilități companiilor românești, vedeți ce scrie în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, iar dacă documentul nu permite, ”mulțumiți-i” lui Adrian Năstase și lui Vasile Pușcaș pentru modul în care au negociat condițiile de aderare.

 

3-Dacă vă irită faptul că sunt prea multe firme străine în România, bucurați-vă și luați aceste prezențe ca oportunitate, nu ca nenorocire națională. Și recitiți ce e scris la punctul 1.

 

4-Iar, dacă mai avem antreprenori români să-i mulțumim lui Dumnezeu, zicându-I ”bogdaproste”, dar, mai ales, lor, pentru că se chinuie în fiecare zi să-și țină afacerile în viață. Asta înseamnă adevăratul patriotism, al acestor oameni, nu ipocrizia lacrimii mincinoase căzută pe drama de care noi suntem vinovați. Pentru că noi ne-am distrus economia, în anii 90, nu au venit alții să ne-o dărâme!

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...