Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Despre consumul ”pe import” și alte alea

Autor: Ilie Stoianmarți, 14 noiembrie, 2017

1-Dacă îmi veți spune ce s-a întâmplat în anii 90 cu Fabrica de Lapte din Militari, cu ARO, cu Fabrica de Perdele de la Pașcani, cu Tehnoton, cu Electroaparataj, Combinatul Siderurgic de la Călărași ori Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, cu Uzina de Medicamente București sau Fabrica de Ciocolată, cu Electronica sau Fabrica de Jucării din București, dacă o să-mi spuneți precis cum  s-au dat aprobări pentru deschiderea de hipermarket-uri în orașe, dacă o să-mi povestiți ce și cum se discuta în birourile de la FPS și FPP, și, mai ales, dacă o să-mi dați nume, o să-mi pese și mie de creșterea consumului pe seama importurilor! Până atunci, dați-mi voie să fumez țigări americane.

 

2-Dacă ridicați problema acordării de facilități companiilor românești, vedeți ce scrie în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, iar dacă documentul nu permite, ”mulțumiți-i” lui Adrian Năstase și lui Vasile Pușcaș pentru modul în care au negociat condițiile de aderare.

 

3-Dacă vă irită faptul că sunt prea multe firme străine în România, bucurați-vă și luați aceste prezențe ca oportunitate, nu ca nenorocire națională. Și recitiți ce e scris la punctul 1.

 

4-Iar, dacă mai avem antreprenori români să-i mulțumim lui Dumnezeu, zicându-I ”bogdaproste”, dar, mai ales, lor, pentru că se chinuie în fiecare zi să-și țină afacerile în viață. Asta înseamnă adevăratul patriotism, al acestor oameni, nu ipocrizia lacrimii mincinoase căzută pe drama de care noi suntem vinovați. Pentru că noi ne-am distrus economia, în anii 90, nu au venit alții să ne-o dărâme!

Semne rele anul are
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 8 ianuarie 2018

2018 a început ca și când nu am fi intrat în zodia Capricornului, ci în cea a Căpcăunului iar, dacă nu a lui, oricum, într-o zodie nefastă. Prima veste rea, venită dinspre INSSE, e aceea că, în continuare, importăm mai multe produse agro-alimentare, decât exportăm. Nu e bine deloc și, cu toate că domnul ministru Petre Daea s-a...

Să ne vedem sănătoși, inclusiv la emisiunea Meat.Milk., și în 2018!
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 18 decembrie 2017

Deși prin unele părți ale țării a nins, 2017 se termină într-o ceață cum nu a mai fost. Temerile pentru viitor sunt mai mari ca oricând. Lucruri ciudate se întâmplă în lume și în țară și totul parcă băltește într-o incertitudine mai mare ca pătura de nori care stă de-asupra țării.   Rememorând, 2017 a fost...