Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Detinatorii de ferme de porci in pragul falimentului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Money.ro, citat de Agroazi, crescatorii romani de porci isi inchid din ferme si spun ca n-ar fi exclus sa traga de tot obloanele, plangandu-se de scumpirea furajelor, lipsa subventiilor si de concurenta porcului unguresc.

In schimb, o multinationala ca Smithfield o duce bine cu ai ei sute de mii de porci abatorizati la Timisoara. „Pentru ca au bani de furaje”, spun romanii.

Imperiul porcin al milionarului brailean Gheorghe Caruz se destrama. La sfarsitul lunii trecute firma Caruz S.A. a decis desfiintarea fermelor din Vadeni si Urleasca din judetul Braila cu un efectiv de 20.000 de capete.

Aceasta miscare este doar ultima dintr-un sir succesiv de decizii de reducere a activitatii care au dus afacerea cu porci a lui Caruz la doar o treime din ce insemna acum trei ani. Mai precis, in fermele care i-au mai ramas in Braila, Caruz mai creste doar 80.000 de porci mult mai putini decit cei peste 200.000 din 2008.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...