Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Detinatorii de ferme de porci in pragul falimentului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Money.ro, citat de Agroazi, crescatorii romani de porci isi inchid din ferme si spun ca n-ar fi exclus sa traga de tot obloanele, plangandu-se de scumpirea furajelor, lipsa subventiilor si de concurenta porcului unguresc.

In schimb, o multinationala ca Smithfield o duce bine cu ai ei sute de mii de porci abatorizati la Timisoara. „Pentru ca au bani de furaje”, spun romanii.

Imperiul porcin al milionarului brailean Gheorghe Caruz se destrama. La sfarsitul lunii trecute firma Caruz S.A. a decis desfiintarea fermelor din Vadeni si Urleasca din judetul Braila cu un efectiv de 20.000 de capete.

Aceasta miscare este doar ultima dintr-un sir succesiv de decizii de reducere a activitatii care au dus afacerea cu porci a lui Caruz la doar o treime din ce insemna acum trei ani. Mai precis, in fermele care i-au mai ramas in Braila, Caruz mai creste doar 80.000 de porci mult mai putini decit cei peste 200.000 din 2008.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...