Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Detinatorii de ferme de porci in pragul falimentului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Money.ro, citat de Agroazi, crescatorii romani de porci isi inchid din ferme si spun ca n-ar fi exclus sa traga de tot obloanele, plangandu-se de scumpirea furajelor, lipsa subventiilor si de concurenta porcului unguresc.

In schimb, o multinationala ca Smithfield o duce bine cu ai ei sute de mii de porci abatorizati la Timisoara. „Pentru ca au bani de furaje”, spun romanii.

Imperiul porcin al milionarului brailean Gheorghe Caruz se destrama. La sfarsitul lunii trecute firma Caruz S.A. a decis desfiintarea fermelor din Vadeni si Urleasca din judetul Braila cu un efectiv de 20.000 de capete.

Aceasta miscare este doar ultima dintr-un sir succesiv de decizii de reducere a activitatii care au dus afacerea cu porci a lui Caruz la doar o treime din ce insemna acum trei ani. Mai precis, in fermele care i-au mai ramas in Braila, Caruz mai creste doar 80.000 de porci mult mai putini decit cei peste 200.000 din 2008.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...