Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Detinatorii de ferme de porci in pragul falimentului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Money.ro, citat de Agroazi, crescatorii romani de porci isi inchid din ferme si spun ca n-ar fi exclus sa traga de tot obloanele, plangandu-se de scumpirea furajelor, lipsa subventiilor si de concurenta porcului unguresc.

In schimb, o multinationala ca Smithfield o duce bine cu ai ei sute de mii de porci abatorizati la Timisoara. „Pentru ca au bani de furaje”, spun romanii.

Imperiul porcin al milionarului brailean Gheorghe Caruz se destrama. La sfarsitul lunii trecute firma Caruz S.A. a decis desfiintarea fermelor din Vadeni si Urleasca din judetul Braila cu un efectiv de 20.000 de capete.

Aceasta miscare este doar ultima dintr-un sir succesiv de decizii de reducere a activitatii care au dus afacerea cu porci a lui Caruz la doar o treime din ce insemna acum trei ani. Mai precis, in fermele care i-au mai ramas in Braila, Caruz mai creste doar 80.000 de porci mult mai putini decit cei peste 200.000 din 2008.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...