Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dezbatere europeana despre carnea clonata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European si Consiliul de Ministri nu au putut sa cada de acord asupra noilor norme care sa reglementeze produsele din animale clonate, in timpul discutiilor de ultima conciliere pentru a actualizarea UE NOVel Foods regulament, anunta infocarne.ro. Parlamentul a dorit etichetarea obligatorie pentru toate produsele de la descendentii de clone, dar Consiliul a declarat ca ar fi inutil, inaplicabil si ar putea duce la un razboi comercial.

Esecul de a gasi o solutie comuna inseamna ca normele vor reveni la varianta original a regulamentului Novel Foods adoptat in 1997, in cazul in care clonarea nu este permisa in UE, iar descendenti ai unor animale clonate in strainatate si produsele lor, pot fi importate si vandute in mod liber consumatorilor.

Directorul de politicii al NFU Martin Haworth a asigurat publicul ca regulamentul actual de clonare a urmat sfaturile stiintifice solide si a fost in conformitate cu cele mai bune principii de reglementare. El a inlaturat, de asemenea, ingrijorarea fata de consumul de alimente de la descendentii de clone, adaugand: Comisia Europeana pentru Siguranta Alimentara si Agentia pentru Standarde Alimentare ambele au confirmat ca nu exista nici un risc asupra sanatatii provocate de produsele provenite de la descendenti de animale clonate.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...