Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dezbatere europeana despre carnea clonata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European si Consiliul de Ministri nu au putut sa cada de acord asupra noilor norme care sa reglementeze produsele din animale clonate, in timpul discutiilor de ultima conciliere pentru a actualizarea UE NOVel Foods regulament, anunta infocarne.ro. Parlamentul a dorit etichetarea obligatorie pentru toate produsele de la descendentii de clone, dar Consiliul a declarat ca ar fi inutil, inaplicabil si ar putea duce la un razboi comercial.

Esecul de a gasi o solutie comuna inseamna ca normele vor reveni la varianta original a regulamentului Novel Foods adoptat in 1997, in cazul in care clonarea nu este permisa in UE, iar descendenti ai unor animale clonate in strainatate si produsele lor, pot fi importate si vandute in mod liber consumatorilor.

Directorul de politicii al NFU Martin Haworth a asigurat publicul ca regulamentul actual de clonare a urmat sfaturile stiintifice solide si a fost in conformitate cu cele mai bune principii de reglementare. El a inlaturat, de asemenea, ingrijorarea fata de consumul de alimente de la descendentii de clone, adaugand: Comisia Europeana pentru Siguranta Alimentara si Agentia pentru Standarde Alimentare ambele au confirmat ca nu exista nici un risc asupra sanatatii provocate de produsele provenite de la descendenti de animale clonate.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...