Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dezbatere europeana despre carnea clonata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European si Consiliul de Ministri nu au putut sa cada de acord asupra noilor norme care sa reglementeze produsele din animale clonate, in timpul discutiilor de ultima conciliere pentru a actualizarea UE NOVel Foods regulament, anunta infocarne.ro. Parlamentul a dorit etichetarea obligatorie pentru toate produsele de la descendentii de clone, dar Consiliul a declarat ca ar fi inutil, inaplicabil si ar putea duce la un razboi comercial.

Esecul de a gasi o solutie comuna inseamna ca normele vor reveni la varianta original a regulamentului Novel Foods adoptat in 1997, in cazul in care clonarea nu este permisa in UE, iar descendenti ai unor animale clonate in strainatate si produsele lor, pot fi importate si vandute in mod liber consumatorilor.

Directorul de politicii al NFU Martin Haworth a asigurat publicul ca regulamentul actual de clonare a urmat sfaturile stiintifice solide si a fost in conformitate cu cele mai bune principii de reglementare. El a inlaturat, de asemenea, ingrijorarea fata de consumul de alimente de la descendentii de clone, adaugand: Comisia Europeana pentru Siguranta Alimentara si Agentia pentru Standarde Alimentare ambele au confirmat ca nu exista nici un risc asupra sanatatii provocate de produsele provenite de la descendenti de animale clonate.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...