Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dezbateri privind utilizarea monoxidului de carbon în tehnologia MAP

Autor: Meat MIlkmiercuri, 9 iulie, 2014

Oxigenul, în ambalarea de tip MAP a produselor din carne, este esențial. Absența de O 2 poate duce la respirația anaerobă, în pachetul  în care se accelerează senescența și alterarea, potrivit unor studii publicate de MeatPackaging.com.

Niveluri prea ridicate ale O 2 nu întârzie în mod semnificativ respirația produsului și este de aproximativ 12% O 2 în cazul în care rata respirației începe să scadă. Deci, oxigenul este utilizat în cantități mici (3-5%), pentru un efect pozitiv.

La ambalarea cărnii și a peștelui, maxima de CO 2 este eficient ca inhibitor de creștere a culturilor bacteriene și fungice. Din păcate, niveluri mai mari de 10% de CO 2 sunt fitotoxice pentru produsele proaspete. Azotul este folosit ca un gaz de umplere, deoarece nici nu încurajează și nici nu descurajează dezvoltarea bacteriilor.

În ultimii ani, au existat dezbateri cu privire la utilizarea de monoxid de carbon (CO), în ambalajul de carne roșie. În timp ce nu a fost stabilit niciun risc în utilizarea de niveluri scăzute de CO, faptul că acesta menține culoarea cărnii poate, în acest fel, ascunde dovezi vizuale de alterare. De aceea, European Food Information Consiliului (EFIC) a lansat un raport care va fi dezbatut, pentru revizuirea datelor si lansarea unor noi recomandari.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...