Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dezvoltarea agriculturii depinde de înființarea cooperativelor

Autor: Maria Demetriadluni, 13 iulie, 2015

Grupurile şi organizaţiile de producători ajută fermierii să facă faţă, împreună, provocărilor generate de creşterea concurenţei şi de consolidarea piețelor, în ceea ce priveşte comercializarea produselor lor, inclusiv pe pieţele locale, este de părere Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

 

„Ministerul Agriculturii susţine crearea de cooperative care să funcţioneze pe principii moderne, întrucât este nevoie de o organizare mai bună în agricultură. Cu cât fermierii se asociază mai mult, cu atât ei devin mai puternici şi îşi consolidează poziţia pe piaţă, având capacitatea de a livra constant mai multe produse, ceea ce îi transformă într-un partener mai puternic pentru ceilalţi operatori din piaţă, răspund criteriului de calitate şi îşi pot construi mai uşor anumite facilităţi — spre exemplu, spaţiile de depozitare. România produce suficient la nivel naţional. Din păcate, partea de procesare nu este la fel de bine dezvoltată şi exportăm materie primă, nu procesată, cum ar trebui. De aceea, vorbim despre grupuri de producători, despre cooperative şi integrarea producţiei pe tot lanţul, pentru a crea plus valoare”, a subliniat ministrul Daniel Constantin.

 

Totodată, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală Dezvoltare Rurală — Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, este într-un proces permanent de colaborare cu instituţiile financiare pentru a facilita accesul la finanţare al beneficiarilor PNDR.

 

„Lucrăm în aceste zile la proiectul unei bănci de dezvoltare la nivel naţional, care să ajute la accesarea de fonduri europene. Odată înfiiţată, această bancă ar trebui să vină, în perioada următoare, cu pachete financiare stimulative pentru cei care vor să acceseze fonduri europene, cum ar fi dobânzi mai mici, pe care sa le negociem cu această bancă, sau o perioadă de rambursare mai mare a împrumuturilor”, a mai precizat ministrul Daniel Constantin, în cadrul conferinţei de informare şi prezentare a PNDR 2014 — 2020 din județul Satu Mare.

Să ”zootehnizăm” agricultura. Nu e prea târziu?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 septembrie 2017

Domnul ministru Petre Daea propune ”zootehnizarea” agriculturii românești. Mai precis, propune, sub acest concept cu o denumire ușor forțată, o strategie națională pe termen lung și foarte lung, care, pus în practică, ar conduce la valorificarea superioară producției agricole.   Nu e rău. Nu e rău deloc. Numai și...

AFIR și MADR continuă campania de informare pe teme de finanțare
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 iunie 2017

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de...