Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dezvoltarea clasei mijlocii la sate

Autor: Maria Demetriadmarți, 22 martie, 2016

(Mediafax) Premierul Dacian Cioloş a lansat luni, în comuna Ciugud din judeţul Alba, „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, care îşi propune soluţii inovatoare prin valorificarea fondurilor europene.

 

”Mi s-a părut foarte utilă această ieşire din Bucureşti pentru o astfel de lansare pentru că am vrut să facem într-un cadru care arată că astfel de programe pot să fie aplicate şi că ele dau rezultate. Sigur, a fost aici o întrebare legată de ocuparea forţei de muncă la sate şi dincolo de agricultură. Pachetul acesta pe care l-am propus nu vizează doar strict partea de agricultură şi partea de sector alimentar, ci şi partea de servicii sau de mici afaceri în mediul rural şi există în programul naţional de dezvoltare rurală finanţări adaptate care vizează măsuri care nu necesită cofinanţare din partea beneficiarilor, care pot să permită şi aducerea în mediului rural şi a celor care au plecat”, a declarat Cioloş.

 

„Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate” îşi propune să vină cu soluţii inovatoare de dezvoltare economică pentru clasa de mijloc la sate, prin valorificarea fondurilor europene, simplificarea legislativă, implementarea măsurilor deja existente introduse de reforma Politicii Agricole Comune (orientate spre agricultura de mijloc) şi implementarea unor măsuri noi, precum acordarea de vouchere pentru zilieri şi meşteşugari independenţi, dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic agricol, implementarea programul Naţional ”Primul Utilaj Agricol și constituirea unor instrumente de dezvoltarea afacerilor in mediul rural.”

Utilizarea responsabilă a resurselor și creșterea consumului de pește
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Domnul Alexandru Potor, Secretar de Stat în cadrul MADR, a participat la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc, ocazie cu care au fost discutate probleme privind sectorul acvaculturii din România. Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.   Printre...

Modificarea criteriilor de evaluare a programului de finanțare Start Up Nation
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) S-a publicat proiectul unei Ordonantei de Urgenta care priveste Programul Start Up Nation 2018, ce aduce modificari importante asupra criteriilor de evaluare si modului in care se vor derula proiectele aprobate. Aceste modificari sunt in dezbatere publica pentru 30 de zile. In aceasta perioada oricine poate trimite opinii cu privire...