Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dezvoltarea clasei mijlocii la sate

Autor: Maria Demetriadmarți, 22 martie, 2016

(Mediafax) Premierul Dacian Cioloş a lansat luni, în comuna Ciugud din judeţul Alba, „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, care îşi propune soluţii inovatoare prin valorificarea fondurilor europene.

 

”Mi s-a părut foarte utilă această ieşire din Bucureşti pentru o astfel de lansare pentru că am vrut să facem într-un cadru care arată că astfel de programe pot să fie aplicate şi că ele dau rezultate. Sigur, a fost aici o întrebare legată de ocuparea forţei de muncă la sate şi dincolo de agricultură. Pachetul acesta pe care l-am propus nu vizează doar strict partea de agricultură şi partea de sector alimentar, ci şi partea de servicii sau de mici afaceri în mediul rural şi există în programul naţional de dezvoltare rurală finanţări adaptate care vizează măsuri care nu necesită cofinanţare din partea beneficiarilor, care pot să permită şi aducerea în mediului rural şi a celor care au plecat”, a declarat Cioloş.

 

„Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate” îşi propune să vină cu soluţii inovatoare de dezvoltare economică pentru clasa de mijloc la sate, prin valorificarea fondurilor europene, simplificarea legislativă, implementarea măsurilor deja existente introduse de reforma Politicii Agricole Comune (orientate spre agricultura de mijloc) şi implementarea unor măsuri noi, precum acordarea de vouchere pentru zilieri şi meşteşugari independenţi, dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic agricol, implementarea programul Naţional ”Primul Utilaj Agricol și constituirea unor instrumente de dezvoltarea afacerilor in mediul rural.”

Continuă seria de acțiuni de informare organizate de AM-POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 8 martie 2019

(Comunicat) Domnul ministru Petre Daea a deschis cea de-a treia acțiune de promovare a măsurilor din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), eveniment ce s-a desfășurat la Iași, Hotel Capitol. Alături de ministrul Petre Daea s-au aflat directorul general al DGP AM POPAM, Ciceronis Cumpănășoiu, precum...

FEGA a livrat către APIA încă 175,8 milioane de euro
Autor: meatmilk  /   joi, 7 martie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a încasat în contul deschis în Banca Națională a României suma de 175,8 milioane euro, reprezentând rambursarea din Fondul European de Garantare Agricolă, sumelor utilizate de la bugetul de stat de către APIA în perioada 1 ianuarie 2019 - 31.01.2019 pentru acordarea...