Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dezvoltarea economiei rurale, obiectiv permanent pentru FNGCIMM

Autor: meatmilkvineri, 19 octombrie, 2018

(Comunicat) Ca urmare a incheierii exercitiului financiar 2017 – 2018 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii anunta rezultatele activitatii de acordare a garantiei pentru restituirea avansului in favoarea beneficiarilor Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

 

Pe langa cele 731 de garantii nou acordate, in valoare de 632,8 milioane lei, FNGCIMM a prelungit garantarea pentru un numar de 300 de proiecte de investitii, in valoare totala de peste 800 milioane lei. Beneficiarii Programului, localitati din mediul rural din intreaga tara, au implementat proiecte de infrastructura rutiera, educatie, prin constructia sau renovarea de gradinite si scoli, sau proiecte cu puternic impact in cresterea calitatii vietii – constructia de retele de alimentare cu apa si canalizare.

 

« Alaturi de sprijinirea antreprenoriatului romanesc, dezvoltarea economiei rurale prin cresterea calitatii vietii reprezinta pentru institutia noastra un obiectiv permanent. Prin dialogul direct cu reprezentantii comunitatilor locale am reusit sa crestem notorietatea Programului in randurile beneficiarilor, contribuind astfel la initierea unor proiecte cu puternic impact pozitiv pentru cetatenii din diverse zone ale tarii.

 

Avem in vedere extinderea portofoliului de produse de garantare dedicate dezvoltarii economiei rurale, atat prin multiplicarea numarului de proiecte garantate prin emiterea de scrisori de garantie pentru restituirea avansului in favoarea AFIR, cat si prin integrarea unor noi instrumente de garantare dedicate sectorului agricol » a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

 

La nivel national, in topul judetelor cu cele mai multe proiecte demarate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, in exercitiul 2017 – 2018 si garantate de FNGCIMM, se situeaza judetul Dolj, cu 63 de proiecte, urmat de judetele Bistrita Nasaud si Harghita, cu cate 43 de proiecte. Judetul Bistrita Nasaud se distinge prin ponderea valorica a investitiilor garantate – peste 76 milioane lei – urmat de judetul Dolj, cu 57 milioane lei.

 

Valoarea scrisorii de garantie este de maxim 100% din valoarea avansului pentru contractele finantate din PNDR 2014-2020 si se obtine prin depunerea documentatiei la sediul din Bucuresti al FNGCIMM SA IFN sau la una din reprezentantele/filialele/sucursalele din tara. Conditia principala de eligibilitate este ca beneficiarii sa detina un contract de finantare/ act aditional cu AFIR si sa nu inregistreaze credite restante la bancile comerciale la data solicitarii de acordare a scrisorilor de garantie.

 

 

 

* * *

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

 

Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

 

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 48 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Guvernul a aprobat plafonul pentru sprijinul cuplat la ovine și caprine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat hotărârea privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a...