Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite

Autor: meatmilkvineri, 18 mai, 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.

 

Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu operatori economici din sectorul creșterii animalelor (bovine și ovine).

 

ANSVSA a inițiat demersurile pentru deschiderea exportului de animale și produse de origine animală către Arabia Saudită la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut, când, o delegație condusă de președintele Autorității s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Apelor, Mediului și Agriculturii, ai Autorității pentru Alimente și Medicamente, dar și cu vicepreședintele Camerei de Comerț și reprezentanți ai oamenilor de afaceri interesați de domeniul agroalimentar.

 

Oficialii români și cei saudiți au convenit asupra abordării cu prioritate a relațiilor de cooperare sectorială și a derulării cu celeritate a tuturor etapelor necesare.

 

Ca urmare a celor agreate, în luna septembrie, o delegație de experți saudiți a derulat o misiune de evaluare a activității serviciilor veterinare din România în domeniul supravegherii și controlului bolilor la rumegătoare, precum și a condițiilor de bunăstare și biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine și caprine.

 

La ședința finală de evaluare a rezultatelor misiunii s-a concluzionat de către partea saudită că România întrunește condițiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea și biosecuritatea din exploatațiile comerciale și centrele de colectare animale vii, pentru demararea activităților comerciale de export de rumegătoare din România în Regatul Arabiei Saudite.

 

În paralel, au continuat discuțiile tehnice între instuțiile omoloage asupra propunerilor de certificate sanitare veterinare, în vederea stabilirii condițiilor sanitare veterinare pentru exportul din România în Arabia Saudită. Până în prezent, au fost agreate de către cele două părți certificatele sanitare veterinare pentru exportul de bovine și ovine.Negocierile continuă și pentru deschiderea exportului de carne de bovine, ovine și pasăre, dar și de lucernă și furaje prelucrate. (Serviciul Comunicare)

Smithfield Foods își dublează investițiile în producția de biogaz
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 octombrie 2019

Procesatorul american Smithfield Foods și Dominion Energy își vor dubla investițiile în proiecte de gaze naturale regenerabile (RNG), de la 250, până la 500 de milioane de dolari, până în 2028.   În acest sens, Dominion Energy și Smithfield Foods au format Align RNG în noiembrie 2018, angajând 250 milioane de dolari pentru...

Messe Düsseldorf sărbătorește 40 de ani de prezență la Moscova
Autor: meatmilk  /   luni, 21 octombrie 2019

Luna octombrie, pentru Messe Dusseldorf, reprezintă împlinirea a 40 de prezență continuă, prin filiala sa, la Moscova.   Deschizând reprezentarea oficială la 15 octombrie 1979, Messe Dusseldorf a pus bazele poveștii sale de succes pe piața rusă. În 2002 a fost înființată filiala Messe Düsseldorf Moscow, care numără...