Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Dialog Româno-Basarabean pe teme de Siguranță alimentară

Autor: Meat MIlkjoi, 2 iunie, 2016

Preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan, împreună cu o delegaţie de specialişti din cadrul instituţiei, participă în perioada 2-3 iunie la sedinţa Comitetului Director al proiectului bilateral „Întărirea capacităţii administrative a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor”, care se va desfăşura la Chişinău, în Republica Moldova.

 

Colaborarea bilaterală între specialiştii celor două ţări se bucură de sprijinul susţinut al Ministerului de Externe şi al Ambasadei României în Republica Moldova.

În acest context, preşedintele Autorităţii se va întâlni cu Excelenţa Sa, Marius Lăzurcă, Ambasadorul României în Republica Moldova, pentru a identifica noi acţiuni prin care Guvernul României poate sprijini Republica Moldova, în parcursul ei pentru aderarea la Uniunea Europeană.

 

Delegaţia română se va întâlni la Chişinău cu Directorul General al ANSA, domnul Gheorghe Gaberi şi cu cei doi Directori Generali Adjuncţi, domnii Vsevolod Stamati şi Ion Toma. În cadrul acestei şedinţe va fi analizat stadiul implementării proiectelor bilaterale aflate în derulare şi se vor purta discuţii despre noi oportunităţi de colaborare în domeniile sănătăţii animalelor şi cel al siguranţei alimentelor.

 

Cu un buget de 100.000 de Euro (fonduri alocate de către Ministerul Afacerilor Externe din România), proiectul are ca obiectiv instruirea de experţi pentru crearea şi implementarea, în Republica Moldova, a unui sistem european de asigurare a sănătăţii animalelor. Activităţile din cadrul proiectului presupun acordarea, de către experţii ANSVSA, de asistenţă de specialitate şi organizarea de instruiri ale colegilor din Republica Moldova, în diferite sectoare ale domeniului de specialitate.

 

Totodată, sunt elaborate programe de supraveghere şi control, inclusiv în domeniul aplicării şi al dezvoltării unor metode de laborator. Proiectul asigură şi finanţarea necesară achiziţionării de kit-uri, reactivi, dar şi de echipamente specifice de laborator. (Serviciul Comunicare)

Fermierii din zootehnie sunt la un pas de protest!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 iulie 2018

(Comunicat) După toate problemele pe care le avem cu pesta porcină africană, cu interdicțiile comerciale la carne și animale vii care vin din partea  partenerilor externi, MADR transmite astăzi fermierilor prin APIA, faptul că o parte din cei care au aplicat în luna mai 2018 pentru Măsura 14 - subpachetele pe bunăstare, nu sunt...

CCIA Franceză preia coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 iulie 2018

Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), una dintre cele mai importante inițiative ale mediului de afaceri din România, va fi coordonată în perioada iulie – decembrie 2018 de către Adela Jansen, în calitatea sa de membru al conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER)....