Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Dialog româno-chinez pentru demararea exporturilor de bovine pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 19 februarie, 2014

(Comunicat) În perioada 17 – 25 februarie, experţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) se vor întâlni cu reprezentanţi ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din Republica Chineză (AQSIQ).

Vizita delegaţiei chineze are loc ca urmare a invitaţiei adresate de către ANSVSA, la solicitarea unor operatori din industria alimentară, care şi-au exprimat interesul pentru a exporta carne de vită în Republica Chineză.

Această etapă a fost prefigurată de semnarea, anul trecut, a Memorandumului de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor între autoritatea veterinară din Republica Populară Chineză – Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei şi cea a României – Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Partea chineză şi-a manifestat atunci interesul pentru deschiderea unor noi domenii de cooperare, de începere a unor negocieri privind importul din România de carne de bovine, porci vii, ovine şi pasăre, precum şi de lapte şi produse din lapte.

Pe parcursul vizitei, reprezentanţii AQSIQ şi cei ai ANSVSA vor purta discuţii cu privire la legislaţia în domeniu, modul de prevenire al bolilor, modul de verificare în laboratoare şi cel de emitere al certificatelor sanitare veterinare.

De asemenea, experţii chinezi, însoţiţi de reprezentanţi ai ANSVSA vor vizita Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene şi laboratoarele oficiale din cadrul acestora, ferme de bovine, precum şi unităţi de abatorizare a bovinelor.

Această vizită este o nouă dovadă a dezvoltării cooperării între cele două ţări şi o nouă oportunitate pentru fermierii şi operatorii din industria alimentară din România. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...