Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din 20 mai, verde pentru proiectele pe Măsura 121

Autor: Meat MIlkvineri, 9 mai, 2014

APDRP lansează din 20 mai, a 12-a sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 121 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Proiectele pentru Măsura 121 pot fi depuse la sediile OJPDRP, în intervalul orar 9:00 – 14:00 (pentru fermele de familie) și online, pe www.apdrp.ro, data limită de depunere a acestora fiind de 18 iulie a.c., ora 12.

Fondurile disponibile pentru Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agricole” sunt de 150 de milioane de euro. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 125.000 euro pentru fermele de familie; 2 milioane de euro pentru îndeplinirea standardelor în sectorul zootehnic; 2 milioane de euro pentru construcţii-montaj, din sectorul zootehnic; 1 milion de euro pentru construcţii-montaj, din sectorul vegetal; 1 milion de euro pentru achiziţii de utilaje (echipamente), din sectorul zootehnic; 700.000 euro pentru achiziţii de utilaje din sectorul vegetal.

Solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate mentionaţe în Ghidul Solicitantului aferent acesti măsuri. APDRP precizează că procedura de selecţie va fi afişată pe site-ul propriu şi la fiecare CRPDRP şi OJPDRP.(Biroul de Presă al APDRP)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...