Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din 2013, carne 100% vegetariana pe piata germana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cotletul poate fi suculent si fibros, osul sau bun de ros, cu consistenta unui cotlet real de porc, chiar daca ingredientele sunt 100% legume. Conform portalului Institutului Fraunhofer, la ultima editie Anuga cercetatorii au anuntat ca sunt pregatiti pentru lansarea pe piata germana a acestui substitut gustos si garantat pe termen lung.

Crearea unei fabrici prevazute sa produca o carne pentru vegetarieni este prevazuta intr-un proiect european, inlocuitorul urmand sa arate asemeni unei bucati de carne, cu aceeasi consistenta cand este mestecata. Specialistii Institutului Fraunhofer subliniaza ca, pe langa gust, inventia lor este un produs sustenabil care vine in ajutorul protectiei mediului.

Dotata cu un sistem aparte, fabrica (de marimea a doua mese de ping-pong) poate produce circa 70 de kilograme de carne vegetala pe ora. Proiectul isi propune, pe langa limitarea daunelor aduse mediului inconjurator, sa asigure hrana pentru populatia globala, in continua crestere, considerandu-se un pas important in salvarea Pamantului de la dezastru.

Cercetatorii afirma ca produsul revolutionar va fi comercializat pe piata germana incepand din 2013. (TS)

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...