Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din 2014, ue va da fonduri doar prin asociatii si camerele agricole

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei scrisori deschise publicata de Recolta, Director Executiv DADR Timis, Dr.Tiberiu Lelescu avertizeaza ca, din 2014, UE va da fonduri doar prin Asociatii si Camerele agricole. In scrisoare, mai afirma:

In bugetul Ministerului Agriculturii pentru 2012 sunt alocati 5 milioane lei pentru Camerele Agricole. Suma nu este mare, dar este de ajuns pentru infiintarea lor. Cate una in fiecare judet. Atat ajung banii. Camerele vor functiona apoi exclusiv din cotizatii si din servicii. Blocarea Camerelor s-a petrecut atunci cand s-a discutat cine le va conduce. Ar trebui sa fie conduse de asociatiile profesionale, care sa se implice in infiintarea Camerelor Agricole.
In spatele Legii, este o munca de 2-3 ani, este obligatoriu sa le facem. Fara ele pierdem bani de la UE, in perioada 2014-2020. Sunt bani importanti, care vor veni pe formele asociative, pe camerele agricole, nu prin minister. Agricultorii trebuie sa se pregateasca pentru ca vom avea camere agricole, poate chiar pana la jumatatea anului. Pentru urmatorii 1-2 ani, se estimeaza costuri intre 20 si 40 de milioane de euro. Totodata, se spera sa se clarifice toate aceste probleme legislative legate de camerele agricole, dar si sa gaseasca o solutie viabila de finantare. Proiectele de lege pentru camerele agricole nu au avut deloc in vedere transformarea unor institutii ale statului (OJCA, DADR etc.) in Camere agricole. Din contra, s-a dorit crearea unor institutii noi, cu conducere aleasa de fermieri, dintre fermieri. Modelul propus pentru prima oara la noi de catre Dacian Ciolos, era cel existent in Franta.

Cargill isi extinde capacitatea mondiala de cereale
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit site-ului meatpoultry.com, ca raspuns al cererii pietei, Cargill si-a anuntat planurile de a-si extinde unitatea pentru cereale din Minetoba. Unitatea adaposteste efective de grau, canola, ovaz si orz, dupa cum informeaza compania. Extinderea va creste capacitatea de depozitare la 24 500 tone de la 14 500 tone. Reteaua de transport va...

Vesti bune de la aldis
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform tabloidului Cancan, Aldis a reusit sa-si plateasca o parte din datorii, firma inregistrand o oarecare crestere. Tabloidul relateaza ca un apropiat al Alinei Naghi i-a adus acesteia o Biblie in miniatura, de la o manastire. In noaptea in care a primit acest dar, Alina Naghi a avut un vis pe care l-a impartasit ulterior celor din jur: in vis...