Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din 2015, nu vor mai exista terenuri necultivate

Autor: Meat MIlkjoi, 22 mai, 2014

(Agerpres) Până anul viitor terenurile care au rămas necultivate ar putea dispărea complet, a prognozat Victor Ponta, premierul României, ieri, 20 mai, la sediul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„De la milioane de hectare necultivate am ajuns la sute de mii şi probabil şi acestea vor dispărea anul acesta sau anul viitor”, spune şeful Executivului.

Potrivit acestuia, acest lucru, alături de faptul că România a reuşit în 2013 să se transforme dintr-o ţară importatoare, în una care exporta, dovedeşte că agricultura a trecut de la stadiul de subzistenţă, la cel de susţinător al economiei.

„Faptul că în 2013 suntem în sfârşit o ţară care mai mult exportă decât importă produse agroalimentare ţi că în 2014 suntem în continuare în creştere din punct de vedere al capacităţii de producţie, al subvenţiilor, dar şi că de la milioane de hectare necultivate am ajuns la sute de mii şi probabil şi acestea vor dispărea anul acesta sau anul viitor, înseamnă că agricultura a devenit, dintr-un fenomen de subzistenţă pentru jumătate din populaţia ţării, o parte a economiei României.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...