Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din 2015 România va relua exporturile de porci vii

Autor: Meat MIlkjoi, 23 ianuarie, 2014

România și Bulgaria doresc să obțină permisiunea Comisiei Europene de a relua exporturile de porci vii către alte state membre din ianuarie 2015, informează Global Meat News.

În prezent, țara noastră și Bulgaria nu pot exporta porci vii din cauza restricțiilor impuse de Bruxel în 2003 și pot exporta numai produse procesate din carne de porc.

Riscurile referitoare la gripa porcină sunt dintre cele mai importante probleme ridicate de oficialii români și bulgari, potrivit șefului ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu. Oficialii bulgari au propus o întâlnire comună la București, la care să participe și experți de la Comisia Europeană pentru a discuta probleme legate de condițiile sanitare pentru exportul de porci vii, a mai declarat Mănăstireanu. Întâlnirea va avea loc cel mai probabil în această vară.

În plus, va avea loc o întâlnire de lucru între oficialii români și bulgari undeva în februarie sau martie.

Între timp, APCPR a realizat un raport prin care ruga autoritățile, ANSVSA și MADR, spunând că ei sunt axați pe îmbunătățirea sistemului biosecurității la nivel național și intercomunitar. Asociația a specificat că cele mai importante probleme ce trebuie rezolvate de guvern includ întărirea controalelor porcilor la mutarea dintr-o fermă în alta.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...