Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din 2016, TVA de 9 % pentru consumul de apă

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 17 iunie, 2015

Taxa pe Valoarea Adăugată redusă la 9% la consumul de apă s-ar putea aplica atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul economic, de anul viitor, a declarat, luni, pentru Agerpres, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 

„Este o măsură pe care o analizăm până la final de an, iar, dacă găsim măsurile compensatorii, atunci putem să ne gândim la aplicarea unei astfel de măsuri de la 1 ianuarie 2016 pentru toți consumatorii, nu doar cei casnici, ci şi industriali. Impactul pe buget este de 1,8 miliarde lei pe an. Va fi şi un sprijin pe partea de agricultură, prin irigaţii. Sunt şi alte efecte pozitive, dacă vom aplica o astfel de măsură, pentru că apă în economie folosim cam peste tot”, a spus Teodorovici.

 

Referitor la inflaţia pe luna mai, acesta s-a arătat nemulţumit că a crescut, având în vedere măsura de reducere a TVA la 9% la alimente, de la 1 iunie.

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

La Indagra 2018, Ecoaktiv a reinventat performanța
Autor: meatmilk  /   luni, 5 noiembrie 2018

Una dintre prezențele de excepție de la ediția din acest an a târgului Indagra a fost aceea a companiei Ecoaktiv, în fapt, o nouă firmă desprinsă din mai vechea Agro Input Distribution.   Prezența, nu doar că a atras atenția vizitatorilor dar a și confirmat creșterea afacerilor și, mai ales, reinventarea unei formule de...