Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din cauza Bluetongue, exportul de berbecuți e blocat

Autor: Meat MIlkvineri, 5 septembrie, 2014

Unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din Tulcea, Caraman Tașcu este totodată şi un important crescător de berbecuţi. Sectorul în care activează Caraman este, în prezent, aflat în dificultate din cauza restricţiilor impuse de Turcia în ce priveşte tranzitul spre ţările arabe. La această piedică au apărut acum şi cazurile de boala limbii albastre, care au blocat exporturile, noteaza Agrointel.

 

Caraman Tașcu recunoaşte că apariţia focarelor de boala limbii albastre în România a blocat practic livrările spre ţările arabe şi cel mai probabil, intrarea pe piaţa chineză.

„Boala limbii albastre ne-a blocat livrările de berbecuţi. Intermediarii pentru exportul spre ţările arabe s-au retras deja. Practic, ne-au plecat partenerii”, se plânge Caraman, care la începutul acestei luni avea blocat un efectiv de circa 10.000 de berbecuţi.

Cât despre relaţia cu Turcia, acesta spune că totul a rămas mai degrabă la stadiul de „poveste ”.

Caraman este unul dintre cei mai mari crescători de berbecuţi din România. Într-un an normal, întreaga producţie (circa 50.000 de berbecuţi) mergea la export, în special, în ţările arabe şi Grecia, în timp ce acum numărul destinaţiilor externe este în scădere, toată lumea fiind în ‘’aşteptare’’. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...