Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca

Autor: meatmilkjoi, 28 martie, 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.

 

Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după notificarea din partea Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) despre izbucnirea unui focar de gripă aviară H7 cu patogenitate scăzută în regiunea Middelfart, din Danemarca.

 

Un purtător de cuvânt al CFS a declarat că Hong Kong a importat anul trecut aproximativ 1 340 de tone de carne de pasăre congelată și ouă de păsări de curte de aproximativ 1,56 m.

 

„CFS a contactat autoritățile daneze cu privire la această problemă și va monitoriza îndeaproape informațiile emise de OIE privind focarele de gripă aviară. Vor fi luate măsuri adecvate ca răspuns la evoluția situației „, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Acesta nu este primul focar, deoarece, în iulie 2016, CFS a interzis importul de carne și produse din carne de pasăre (inclusiv ouă de pasăre) după ce a fost descoperită gripa aviară H7N7 cu patogenitate în Brenderup, Danemarca.

 

În noiembrie 2016, CFS a ridicat o interdicție de import pentru păsările și păsările de curte daneze de la municipiile Middelfart, Nordfyns și Aalborg din Danemarca, după izbucnirea unui focar de gripă aviară.

 

CFS a primit o notificare din partea sistemului de alertă rapidă pentru alimente și hrana animalelor din cadrul Comisiei Europene. Aceasta a afirmat că o anchetă prealabilă a constatat că un importator a primit o cantitate mică de produs afectat și că toate au fost distribuite în două spații pentru alimente, care nu aveau niciun stoc, informează Global Meat News.

Compania Ion Mos isi reconfirma statutul la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

Actuala editie a celui mai mare targ dedicat sectorului mondial al carnii, IFFA 2019, care se desfasoara in uriasele spatii expozitionale de la Messe Frankfurt, prilejuieste companiei Ion Mos, dar si celei specializate, Emerson, sa isi reconfirme statutul, in prima linie a calitatii produselor si solutiilor tehnologice, fie ca vorbim despre...

La IFFA 2019, LivingJumbo isi prezinta noile casolete PET-Light
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

Prezenta pentru a doua oara la targul IFFA, dedicat industriei mondiale a carnii, compania buzoiana LivingJumbo Industry SA isi propune, in principal, sa isi dezvolte portofoliul de clienti pentru foliile in noua straturi, pe care le produce, in Special prin incheierea de parteneriate cu firme specializate in printing, precum si dezvoltarea liniei...