Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din cauza Legii 321, pe 15 septembrie ne paște infrigementul!

Autor: Ilie Stoianjoi, 11 august, 2016

Surse bine informate afirmă că, la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii în care s-a încercat ”armonizarea” intereselor pe marginea Legii 321, bașca discuțiile pe Norme, au lipsit foarte mulți dintre actorii de frunte ai Industriei alimentare.

 

Dacă așa o fi fost, înseamnă că la discuțiile cu domnul ministru Achim Irimescu nu au fost nici domnul Ilie Van, nici domnul Aurel Tănase, nici Aurel Popescu și nici chiar Laurențiu Baciu, acela despre care ni s-a spus că ”a trimis un reportofon în locului lui”!

 

Reportofonul domnului Baciu e mai puțin important. Mai important este faptul că, pentru prima oară, domnul Nini Săpunaru a admis că legea e proastă, ”pe ici pe colo, și anume, în punctele esențiale”. Important este și faptul că, deși s-a propus ca în textul legii să fie trecut ”produs european”, lucrul acesta încă nu a fost acceptat.

 

Și mai important devine faptul că, în discuțiile de ieri, s-a afirmat că, de la intrarea în vigoare a Legii 321, vânzările pe unele zone au scăzut cu 10 %, că facturarea a devenit imposibilă, iar fabricile nu mai știu despre ce, și cum, că fabricanții de conserve de legume și fructe încep să strige la liderii care le-au promis că va fi bine, dar a ieșit ca dracu și că vânzările de produse din carne au scăzut și ele, sub minusurile fiecărei veri, că, s-a dovedit că inițiatorii s-au inspirat dintr-un Cod de bune practici al francezilor, deci, nu dintr-o lege, dar că până și Codul ăla specifica faptul că este interzisă orice atingere a liberului comerț, că s-a vehiculat ideea de a sugera premierului Cioloș ”să dea o ordonanță de anulare a legii”, ceea ce, spunem noi, ar fi aberant, dar că este posibil să se dea un fel de amânare a aplicării primei părți a legii, măcar de vreo trei-patru luni, până trece iureșul de la Bruxelles și Strassbourg. Sau, până trec alegerile, întrebăm noi, ca să se-aleagă și Reportofonu’ deputat!?

 

Apropo, citind cele de mai sus, vă vine să râdeți, sau să plângeți? Eu zic să râdeți cât mai aveți timp, pentru că, dacă legea e menținută în această formă, cu siguranță, România va intra direct în infrigement, odată cu ziua de 15 septembrie, când UE de abia așteaptă să experimenteze o nouă trăznaie, adică, un ”program pilot direct, de infrigement”.

Oameni buni, mai e cineva normal în țara asta?

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...

Despre Nicolae Ciuleac, altfel
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 4 iulie 2018

Pe Nicolae Ciuleac l-am cunoscut prin 2002. La vremea aia, una dintre revistele mele, ”Lumea producătorului”, prezenta economia fiecărui județ în parte, cu tot ce avea ea atunci: șuruburi, perdele, capace de canal, mâncare.   Din prima clipă în care l-am văzut și am stat de vorbă, m-a impresionat, m-a făcut să îl...