Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci

Autor: Mircea Demeterjoi, 24 ianuarie, 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.

 

Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de provincii.

 

Purtătorul de cuvânt al ministerului agriculturii din China, Guang Defu, a declarat că guvernul a întărit măsurile de control pe tot cuprinsul țării pentru a aborda boala în ceea ce privește aprovizionarea cu carne de porc.

 

Defu a adăugat că măsurile au permis țării să ridice 77 de zone afectate în 21 de provincii în afara blocadei, conform regulilor.

 

„Epidemia a avut loc în locuri separate, în loc să se răspândească pe scară largă”, a declarat Defu pentru Global Meat News. „Toate departamentele locale implicate au jucat pe deplin rolul mecanismului comun de prevenire și control și au abordat cu strictețe epidemia în funcție de deciziile și implementările făcute de guvernul central”.

EuroCommerce: Restrângerea drepturilor retail-lului va lovi în consumatori!
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a stabilit viziunea comercianților cu amănuntul și a comercianților cu amănuntul asupra lanțului de aprovizionare, în urma unei declarații a reprezentanților producătorilor, procesatorilor și marilor mărci globale.   "Suntem de acord cu obiectivul unui...

Greenpeace cere scăderea producției de lapte și carne
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 martie 2018

Ca și când n-ar avea altă treabă mai bună de făcut, Greenpeace a lansat la începutul săptămânii un manifest prin care cere scăderea activităților din fermele de lapte, diminuarea producției de lapte și scăderea consumului de lactate, zice-se, ”pentru o planetă mai sănătoasă”.   Ca răspuns la manifestul...