Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci

Autor: Mircea Demeterjoi, 24 ianuarie, 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.

 

Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de provincii.

 

Purtătorul de cuvânt al ministerului agriculturii din China, Guang Defu, a declarat că guvernul a întărit măsurile de control pe tot cuprinsul țării pentru a aborda boala în ceea ce privește aprovizionarea cu carne de porc.

 

Defu a adăugat că măsurile au permis țării să ridice 77 de zone afectate în 21 de provincii în afara blocadei, conform regulilor.

 

„Epidemia a avut loc în locuri separate, în loc să se răspândească pe scară largă”, a declarat Defu pentru Global Meat News. „Toate departamentele locale implicate au jucat pe deplin rolul mecanismului comun de prevenire și control și au abordat cu strictețe epidemia în funcție de deciziile și implementările făcute de guvernul central”.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

EuroCommerce cere armonizarea completă a normelor de protecție a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Cu ocazia Zilei Mondiale a drepturilor consumatorilor, EuroCommerce solicită armonizarea normelor privind garanțiile și contractele pentru consumatori online și offline. Într-adevăr, UE are încă un drum lung de parcurs pentru a armoniza pe deplin normele privind protecția consumatorilor și pentru a le adapta la epocile...