Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 20 martie, 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.

 

Datele au fost difuzate de Ministerul chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale (MARA), a informat Agenția de presă Reuters. Numărul de scroafe a scăzut chiar mai mult, cu 19,1%, față de aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor colectate din 400 de provincii din întreaga țară. Numărul fermelor de porci a scăzut și el, cu 5,4%.

 

China a raportat până în prezent 117 focare de febră porcină africană în 28 de provincii și regiuni, din august 2018. În Asia, virusul s-a răspândit în Mongolia și în Vietnam.

 

China: Importuri mari de carne de porc din SUA

 

Mai multe dovezi au apărut în week-end că febra porcină africană va avea un impact foarte grav asupra producției de porcine din China. Agenția de știri Bloomberg a raportat că Republica Chineză a făcut cea mai mare achiziție de carne de porc în aproape doi ani.

 

Numai în prima săptămână a lunii martie, țara a cumpărat 23.800 de tone metrice. Potrivit agenției de știri, aceasta a fost cea mai mare vânzare din aprilie 2017.

 

„PPA la 30-50% din fermele din China”

 

Temeri de aceeași natură au fost împărtășite de dr. Mark Lyons, CEO Alltech, care a vorbit săptămâna trecută la Dublin, Irlanda. El a spus: „Mai mulți directori generali de mari conglomerate agricole mi-au spus că ei cred că PPA a izbucnit la 30-50% din fermele de porci din China.

 

Aceasta înseamnă 1 din 5 porci din lume. China va începe, prin urmare, să cumpere carne de porc masiv, fapt care a început deja în ultimele săptămâni „.

 

Dr. Lyons a continuat să spună că așteaptă o schimbare în percepția cărnii de porc în rândul consumatorilor. El a spus: „Ar putea merge în două direcții. China nu aplică nicio transparență cu privire la ceea ce se întâmplă. Chiar și pe piețele occidentale, acest lucru ar putea duce la o neîncredere în ceea ce privește siguranța cărnii de porc.

 

El a continuat: „Pe de altă parte, ca urmare a creșterii puternice a prețurilor și a rafturilor goale, aceasta ar putea conduce la aprecierea agriculturii intensive, deoarece acest sector are grijă de siguranța alimentară, bunăstarea animalelor și transparența cu privire la inițiativele de mediu, legate de această producție. Încă nu este clar, dar acest PPA are tot ce este necesar pentru a deveni un schimbător de jocuri pentru agricultură „.

 

Mari suspiciuni de PPA în Statele Unite!

 

În cealaltă parte a planetei, agenții de frontieră americani au confiscat aproximativ 1 milion de kilograme de carne de porc (450.000 kg) din China, a dezvăluit agenția de știri Reuters. Agenții federali au confiscat bunurile din New York. Carnea de porc este investigată pentru prezența PPA.

BF&D a publicat Global Dairy Top 10
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 24 iulie 2019

Cel mai recent raport al lui Brand Finance & Drink 2019 arată că, din nou, Nestlé din Elveția se află pe primul loc în clasamentul produselor alimentare, deși valoarea mărcii sale a crescut cu doar 1% pe an la 19,6 miliarde de dolari.   Privind mărcile din sectorul alimentar și al băuturilor, Nestlé este cel mai valoros,...

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor...