Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Din cauza prețului, carnea a ajuns delicatețe

Autor: Ilie Stoianluni, 22 aprilie, 2013

Nu câştigăm cât polonezii sau cehii, dar de multe ori preţurile noastre la alimente le bat pe ale lor. Plătim aproape cel mai scump lapte din regiune, dăm mai mulţi bani decât polonezii sau ungurii pentru ouă, iar carnea începe să devină o delicatesă.

Taxele mari şi importurile masive de alimente ne cresc considerabil preţurile la raft. Aşa ajungem să plătim, în medie, patru lei pe litrul de lapte, în timp ce polonezii sau cehii îl cumpără cu mai puţin de trei lei, deşi salariile nostre sunt de două ori mai mici ca ale lor.

Plătim mai mult ca majoritatea est-europenilor şi când vine vorba de ouă. Un carton cu 12 ouă îl costă pe un român, în medie, 8 lei, în timp ce la vecinii maghiari sau bulgari costă 6-7 lei. (Mai multe, pe www.realitatea.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...